training en advies

Over Loof

Loof daagt uit om te groeien. Om nieuwe wegen te verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap of team- en organisatieontwikkeling. Ons hart gaat sneller kloppen als we mensen en organisatie kunnen helpen te groeien. Wij faciliteren dit proces, door je uit te dagen, je even op het verkeerde been te zetten en altijd op zoek te gaan naar de concrete eerste stap die je kan zetten om verandering in gang te brengen. We geloven in het creëren van een setting waarin mensen zich uitgenodigd voelen te leren en zich te ontwikkelen. Beter te worden in wat ze doen, te gaan staan voor waar ze in geloven en daarmee hun leven en de organisaties waar ze werken mooier te maken.

Menselijke maat

We geloven in een menselijke maat; persoonlijk contact met medewerkers en trainers. Vaste contactpersonen en direct overleg met de trainer of adviseur waarmee je ook gaat werken. Maar ook een menselijke maat waarin we verantwoordelijkheid nemen voor onze taken en van elkaar weten wat we kunnen en wat we niet kunnen.

We kiezen er voor om te groeien. We zijn nieuwsgierig en willen elke dag leren, Leren en ontwikkelen, samen met deelnemers en organisaties. Nieuwe vormen, nieuwe projecten. Wij zijn altijd geïnteresseerd om in contact te komen met nieuwe trainers, adviseurs en medewerkers om ons team te versterken. Met name creatieve trainers die het leuk vinden om nieuwe wegen te zoeken voor medezeggenschap, zelfsturing en ondernemerschap nodigen we graag uit ons een bericht met CV en motivatie te sturen.

We werken nu met ruim 20 trainers waarvan ongeveer de helft bestaat uit vaste freelancers. Trainers die onze ambities en manier van werken uitdragen.. Met onze vaste crew zorgen we voor de ontwikkeling van nieuwe trainingen en de ontwikkeltrajecten voor de grotere klanten. Vakkundig ondersteund door de gedreven collega’s op kantoor. Kortom, klein genoeg voor het gewenste persoonlijk contact en groot genoeg om de kwaliteit te kunnen bieden die we willen bieden.

Werk verandert en wij ook

We realiseren ons dat werk verandert: beslissingen worden lager in een organisatie genomen, teams opereren met grote zelfstandigheid, ze zitten zelf aan het stuur of ontwikkelen agile samen met klanten nieuwe oplossingen. Bij Loof worden we geboeid door al deze veranderingen. Wat is zin en onzin van deze nieuwe werkwijzen? We experimenteren daarom bewust zelf ook met nieuwe vormen van zelfsturing en besluitvorming. Dat past ook bij ons als dienstverlener met professionals -in ons geval trainers en adviseurs- die per definitie zelfstandig en min of meer alleen moeten opereren. Onze kwaliteit krijgt vorm terwijl we werken met deelnemers en opdrachtgevers. Hier ontstaan ook onze nieuwe ideeën en plannen.
Dit vraag om een organisatie die dit ondersteunt door opleiding, onderlinge kennisuitwisseling, de ontwikkeling van methoden, professionele procesondersteuning etc. En natuurlijk een continu evaluatieproces met deelnemers en opdrachtgevers. Steeds gericht op kwaliteitsverbetering. met een ‘learning attitude’. We doen wat we ons klanten aanbevelen.

 
 

De leiding van het bureau

Ook hier is onze visie op organiseren te herkennen. De leiding is gericht op de ontwikkeling van een robuuste organisatie en vooral bezig met het scheppen van goede omstandigheden om optimaal te kunnen werken. Om te kunnen leren en onze missie vorm te kunnen geven: mensen en organisaties uitdagen om te groeien.
Mark Zwijnenburg is de chef d’équipe van Loof en wordt jaarlijks bijgestaan en tegengesproken door een collega die de rol vervult van co-piloot. In 2017 is Renate Joor de co-piloot van Loof training en advies.