Even over het ‘bezoekje’ van de bestuurder

19 december 2022 – Dat ongemakkelijke bezoekje van de bestuurder tijdens een training omzetten naar iets waardevols? Een blog over wat er gebeurt als de OR en bestuurder samen een training volgen.

Lees verder
Train je aanpassingsvermogen met DISC

14 september 2022 – Waar heb je als ondernemingsraad invloed op? En hoe gebruik je die invloed dan? DISC geeft inzicht in gedrag, motivatie en behoeften. DISC helpt je om anderen te benaderen op de manier zoals zij dat prettig vinden. En daarmee vergroot je je invloed als OR-lid.

Lees verder
Hoe sterk is je team?

9 februari 2021 – Aan de slag met je team Auteur: Remco Bakker, trainer bij Loof. Wie wil dat nu niet? Werken in een sterk team of manager zijn van een sterk team? Degene die ons webinar over sterke teams gevolgd hebben, herkennen waarschijnlijk herkende je elementen daaruit en mogelijk deels nieuwe dingen gehoord. Maar hoe ga je praktisch…

Lees verder
Verminder weerstand bij besluitvorming

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy. In dit blog vier stappen uitgelegd die weerstand verminderen bij besluitvorming.

Lees verder
Op zoek naar duidelijkheid in bange dagen

20 april 2020 – Je bent als ondernemingsraad bezig om duidelijk te krijgen wat je wilt. Je wilt niet een olifant in een porseleinkast zijn, maar ook geen mak schaap. Dit stappenplan helpt om je positie in te nemen.

Lees verder
visie op leren

15 mei 2019 – Van organisaties worden tegenwoordig andere zaken gevraagd, snellere aanpassingen, meer flexibiliteit, alternatieve vormen van leiderschap. En andere manieren van leren. Hoe organiseer je dat in je organisatie en wat vraagt dat?

Lees verder
zelf sturen

2 november 2018 – De praktijk leert dat zelfsturing geen makkelijke oplossing is voor organisaties die moeten veranderen en zo flexibeler willen kunnen reageren.

Lees verder
aandacht voor je tijd

4 oktober 2018 – Ik ontmoet een team voor een kennismakingsgesprek. Ze willen graag een training volgen over time-management… De teamleden komen op het laatste moment binnen. Drie van hen checken nog even

Lees verder
thuiskomen op kantoor

15 februari 2018 – We zijn gewend geraakt aan werken in de huiselijke omgeving. Andersom is minder normaal. Wat gebeurt er als je thuis bent op je werk?

Lees verder