X
Informatie
STAP-budget

STAP-budget: Stimulering Arbeidsmarkt Positie

Een training volgen vraagt een financiële investering. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Vanaf 2022 kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van maximaal € 1.000,- voor het volgen van een training. Let op: je krijgt één toekenning per kalenderjaar, ongeacht de investeringsprijs van de training of cursus. Het STAP-budget vraag je als deelnemer aan via het UWV. Ga voor meer informatie over deze regeling naar STAP-budget.

Bij Loof kun je voor onderstaande individuele trainingen voor teamleiders en/of teammanagers deze STAP-subsidie aanvragen:

Training management drives voor teamleiders

Versterk je leiderschapsstijl met management drives
Heb je een leidinggevende rol in jouw organisatie? Dan is Management Drives een mooi instrument om je leiderschapsstijl te onderzoeken en te versterken. Lees meer

Teamcoaching voor teamleiders

Motiverend coachen voor teamleiders
Basistraining voor startende teammanagers en teamleiders. Hoe zorg je ervoor dat je team zelf verantwoordelijkheid neemt? Lees meer

systeemcoaching voor teamleiders

Systemische teamcoaching
Tweedaagse training voor teamleiders en teammanagers. Proeverij van een systemische aanpak gericht op effectieve samenwerking in een team. Lees meer

Een opleiding volgen dient wat ons betreft een bewuste investering te zijn, die vraagt om tijd en aandacht. En een weloverwogen keuze voor een verdieping van werkervaring en kennis. Een training bij Loof doe je samen. Alle deelnemers kunnen van elkaar een focus op de leerdoelen verwachten en een professionele inbreng van ervaringen en een werkcasus. Om onze teamtrainingen te kunnen volgen is minimaal 1 jaar ervaring als teamleider of -manager vereist

Hoe werkt het aanmelden via STAP?
  1. Inschrijven voor training
    Maak een keuze uit één van de drie trainingen en schrijf je in via onze website; dat kan in het zijmenu rechts op elke trainingspagina. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail dat we je aanmelding in goede orde hebben ontvangen. Let op: dit is nog niet het STAP-aanmeldingsbewijs.
  2. Loof zorgt vervolgens voor een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV. Houd je mailbox (inclusief spam) dus goed in de gaten.
  3. Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je zelf STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV. Je dient hiervoor in te loggen met je DigiD. Doe dit zo snel mogelijk, want er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken met een beperkt budget. Van het UWV ontvang je bericht of je aanvraag wordt toegekend. Loof wordt hiervan ook op de hoogte gesteld.
  4. Na afronding van de training dient Loof een bewijs van deelname in bij het UWV. UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvangt de deelnemer bericht van het UWV.
Vraag je budget op tijd aan

Er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken: het totale budget wordt verdeeld over deze tijdvakken. Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan zal het UWV je hierover informeren. Bij start van een volgend aanvraagtijdvak kun je je opnieuw aanmelden. Het UWV gaat over de toekenning; hier hebben wij geen invloed op.

Het aanvragen van het budget bij het UWV gaat in tijdvakken van 2 maanden. Er zijn 5 tijdvakken:
– 1 maart t/m 30 april; de training start tussen 29 maart en 30 juli 2022
– 1 mei t/m 30 juni; de training start tussen 29 mei en 30 september 2022
– 1 juli t/m 31 augustus; de training start tussen 29 juli en 30 november 2022
– 1 september t/m 31 oktober; de training start tussen 29 september en 31 januari 2023
– 1 november t/m 31 december; de training start tussen 20 november en 31 maart 2023