X
Informatie rondom
het coronavirus

Update coronabeleid

Voorlopig geldt een lockdown. Dit betekent dat in ieder geval tot 14 januari geen live trainingen of bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. Zie voor de huidige beperkingen de website van de Rijksoverheid. De verwachting is dat een aantal beperkingen daarna stapsgewijs afgebouwd zal worden. Wanneer de lockdown zal worden opgeheven en welke beperkingen dan nog zullen gelden is nog niet bekend.

Vast voorbereid zijn: zie eerdere maatregelen

Het lijkt verstandig om voor het komende voorjaar rekening te houden met de maatregelen zoals die ook in het najaar van kracht waren. Dan zijn we met elkaar vast voorbereid.

Wat was de situatie in het najaar?

In het najaar was in de horeca een coronatoegangsbewijs verplicht. Daar kwamen toen de volgende maatregelen bij:

  • een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur
  • 1,5 meter afstand verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje verplicht op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld op beurzen

De algemene uitgangspunten bleven onveranderd:

  • blijf thuis bij griep- en of verkoudheidsklachten en laat je testen
  • zorg voor goed geventileerde ruimtes en lucht voldoende, bijvoorbeeld in de pauzes

Maatwerk na de lockdown (met mogelijke beperkingen voor avond)

We vragen bij het boeken van maatwerktrainingen op locatie met de geldende maatregelen rekening te houden. Alle programma’s op een externe locatie (hotels, trainingsaccommodaties, etc.) worden, indien dezelfde beperkingen gelden als in het najaar van 2021, voor 17.00 uur afgerond. Prettig en gezond met elkaar trainen is wat ons betreft ook een kwestie van gezond verstand. Boek je als team of OR een zaal voor een training? Kies dan voor een ruimte die niet te klein is, ramen die open kunnen en professionele luchtverversing. Vermijd handen schudden en neem bij verkoudheid of griepverschijnselen liever het zekere voor het onzekere en blijf thuis. Overleg bij twijfel met de organisator en trainer. Afhankelijk van de aard van training en het moment van afzeggen kan mogelijk een online alternatief worden geregeld.

Trainingsaccommodaties en hotels (na lockdown)

Alle deelnemers dienen t.z.t. waarschijnlijk weer rekening te houden met het tonen van een verplicht coronatoegangsbewijs in de trainingsaccommodaties of hotels. Heeft u vragen over dit toegangsbewijs, neem dan contact op met de betreffende accommodatie.

Trainingen Pensioen in Zicht

In verband met de huidige lockdown kunnen er geen trainingen pensioen in zicht plaatsvinden. We hopen op uw begrip. Eind januari hopen wij onze trainingen weer te kunnen verzorgen. Bij onverhoopte verlenging van beperkende maatregelen kan in overleg de deelname verplaatst worden naar een later moment.

Hoewel we niet kunnen voorspellen hoe het er na 14 januari uit zal zien, kunnen we op basis van de afgelopen periode wel aangeven waar u waarschijnlijk rekening mee dient te houden. Als deelnemer zal u vermoedelijk ook dan rekening dienen te houden met het tonen van een verplicht coronatoegangsbewijs in het hotel waar de training plaatsvindt. In de zalen en tijdens lunch of diner zal rekening worden gehouden met de dan geldende afstandsregels.

Als trainingsbureau houden we daarnaast oog voor een gezond trainingsklimaat. We werken in ruimtes met goede luchtverversing en ramen die open kunnen. We vermijden handen schudden. Bij verkoudheid of griepverschijnselen kan een deelnemer gevraagd worden toch eerder naar huis te gaan. Een en ander in overleg met de trainer, waarbij klachten en mogelijkheden zorgvuldig afgewogen worden.

Individuele trainingen medezeggenschap

We vragen onze deelnemers rekening te houden met het verplichte coronatoegangsbewijs in de trainingsaccommodaties. Voor de overige zaken verwijzen we naar de voorgaande informatie, die ook voor deze trainingen van toepassing is.

Loof volgt hierbij de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Voor meer informatie, lees verder op de website van de NRTO

NB: de foto’s op de website van Loof zijn genomen voor corona.