Vernieuwing in de medezeggenschap

Stel je eens voor dat de OR een groep is waar je bij wilt horen. Waarin je je visie en ideeën kunt inbrengen en mee kunt werken aan uitdagende projecten. Interessant voor de organisatie en voor je eigen ontwikkeling. Dat vraagt om een frisse blik op de huidige OR. Is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdelijk een bijdrage te leveren, of via een panel mee te denken? Heeft jullie OR een gezonde doorstroom? Kortom, hoe aantrekkelijk is jullie OR?

Opbrengsten van vernieuwing:

  • Een structuur van de OR die past bij de organisatie
  • Verbreding van medezeggenschap
  • Frisse blik op zeggenschap en participatie
  • Slim werken
  • Betrokken collega’s

OR design

Past de huidige structuur van de medezeggenschap nog bij jullie organisatie? Soms zit er in organisaties teveel medezeggenschap bij te weinig mensen. Hierdoor wordt het voor collega’s onaantrekkelijk om deel te nemen aan de OR. Of je merkt dat besluitvormingsprocessen in de organisatie niet meer passen bij de manier van werken van de OR. Tijd voor vernieuwing! Loof begeleidt ondernemingsraden naar het vinden van de vorm waarin de medezeggenschap het beste tot uiting komt.

slim werken

Loof begeleidt ondernemingsraden om het OR-werk op een vernieuwende manier te organiseren. Denk aan frisse vormen van besluitvorming. Ontdek wat Deep Democracy en holacratisch werken voor jullie OR kan betekenen.
Met behulp van principes uit het agile werken kijken we naar de wendbaarheid van de OR: organiseer de OR op zo’n manier dat je flexibel en snel kunt inspelen op ontwikkelingen.
Daarnaast besteden we aandacht aan hoe projectmatig werken kan worden toegepast binnen de OR. Je leert hoe je projecten opzet en uitvoert.

trainingsbureau-loof-adviseur-mark-zwijnenburgMark Zwijnenburg adviseur Loof

innovatie in de medezeggenschap

Je beseft dat het anders moet. Maar hoe dan? Welke mogelijkheden zijn er voor vernieuwing binnen de OR? Wat zijn de (on)mogelijkheden vanuit de WOR? En hoe hebben andere organisaties hun medezeggenschap vormgegeven? Laat je inspireren door talrijke voorbeelden uit onze praktijk.

Medezeggenschap adviesrecht

betrek de collega’s

maak medezeggenschap weer populair. Kom uit je vergaderzaal en laat je zien. Biedt collega’s concrete mogelijkheden om een bijdrage te leveren. Niet alleen als OR-lid maar ook in werkgroepen of projecten.

We komen graag met je in contact

Benieuwd wat Loof voor jullie OR kan betekenen? Plan nu een gratis afspraak in met een van de Loof trainers. We zijn benieuwd naar het verhaal van jullie OR en denken graag met je mee over een passende training. Na een gesprek met (een deel van) de OR maken we een vrijblijvend aanbod voor een maatwerk training voor jullie OR.

online trainen met Loof

Indien wenselijk verzorgen we jullie maatwerk training online. We zetten diverse interactieve tools en werkvormen in (zowel online als offline). We zorgen voor voldoende onderbreking en ‘weg-van-het-scherm’ momenten. De ervaring leert dat op deze manier online trainen een volwaardig alternatief is voor een training op locatie. Met Loof is online trainen niet alleen efficiënt maar ook leuk en leerzaam! Lees hier meer over onze online trainingen.