Webinars voor ondernemingsraden

In 2022 presenteert Loof weer een aantal webinars voor ondernemingsraden. OR-webinars over een actueel thema. Voor relaties en voor nieuwsgierige OR-leden die eens kennis willen maken met Loof.

In 45 minuten willen we je inspireren en concrete handvatten meegeven. We starten net na de lunch, zodat het webinar -hopen wij- goed in je dagritme is in te passen.

Agenda webinars ondernemingsraden

donderdag 7 juli 2022 update pensioenakkoord en verzuimmanagement

Loof webinar donderdag 7 juli 2022 : de OR en het pensioenakkoord

Wat is de status van het komende pensioen-akkoord? Zijn er veranderingen waar je rekening mee moet houden? In 45 minuten een belangrijke update op het succesvolle webinar van vorig jaar en tips over de sturende en adviserende rol van de OR bij verzuimmanagement.

Wat waren ook alweer de wijzigingen waarop de OR in actie diende te komen en hoe staan deze ervoor? Gaat de overheid de geplande ingangsdatum halen?

Robert Vrasdonk van het Nederlands Pensioen Instituut presenteert samen met Loof een korte, maar belangrijke update over deze lastige materie. Want nog steeds moet elke pensioenregeling aangepast worden. 

Daarnaast vertelt Edwin Vonk van het Nederlands WIA Instituut met een frisse en praktische blik hoe verzuimmanagement tastbaar te maken is voor de OR. Hoge werkdruk en meer oudere werknemers zijn o.a. thema’s die ook de OR raken. Middels Grip & Regie op de hele verzuimketen en het centraal stellen van de medewerker beïnvloedt dit het ziekteverzuim positief. 

nederlands-pensioen-instituut-robert-vrasdonk
Robert Vrasdonk
Edwin Vonk

Datum: donderdag 7 juli 2022 om 13.30 uur
Presentatie: Robert Vrasdonk, Edwin Vonk en Mark Zwijnenburg

Eerdere webinars voor ondernemingsraden terugkijken?

We hebben al veel kennis gedeeld in webinars over thema’s die spelen in ondernemingsraden. Bekijk hieronder de webinars die we eerder presenteerden.

webinars 2022

webinars 2021

webinars 2020

Sterke teams: Loof coacht vele soorten teams

Loof biedt training, coaching en begeleiding voor allerlei teams. In januari bieden we in dat kader een apart webinar over teamdynamiek. Een webinar dat mogelijk ook voor ondernemingsraden interessant is .Ook al gaat het dan niet over medezeggenschap, een OR is per slot ook een team, een heel bijzonder team zelfs.

Binnenkort volgt hier weer een nieuwe aankondiging.