Webinar: verminder weerstand bij besluitvorming door deep democracy

10 juni 2021

hoe voorkom je weerstand in het besluitvormingsproces?

Tijdens besluitvorming stuiten we vaak op weerstand wat het nemen van een besluit kan bemoeilijken. Deze weerstand beschouwen we vaak als iets negatiefs. Echter als je goed luistert is weerstand niets anders dan een ander perspectief op de situatie. Bekijk het webinar en verminder weerstand bij besluitvorming in de OR door het gebruik van Deep Democracy.

Normaal in vergaderingen is het al lastig om iedereen op één lijn te krijgen. Voor OR vergaderingen waarbij de belangen groot zijn, kan het helemaal een uitdaging zijn om alle perspectieven te horen en mee te nemen in het besluit. Vaak wordt er uiteindelijk gestemd over het besluit, waarbij je altijd het besluit neemt waar de meerderheid voor kiest. Maar hoe zorg je dat het perspectief van de minderheid niet verloren gaat? In dit webinar krijg je inzicht in de stappen van Deep Democracy tijdens besluitvorming en hoe je sabotagegedrag herkent en zoveel mogelijk voorkomt.

Terugkijken?

Het webinar is voor iedereen in de OR die te maken heeft met besluitvorming en meer wilt weten over besluiten die gedragen worden. Mark en Remco geven in dit webinar:

  • een inleiding in Deep Democracy
  • het nut van een check-in
  • de vier stappen van inclusieve besluitvorming
  • de toepasbaarheid van Deep Democracy in de OR

teamontwikkeling-meedenken-kleur

Hoe krijg je rijkere besluiten in de OR? Hoe voorkom je weerstand in het besluitvormingsproces? Hoe geef je vorm aan Deep Democracy in de OR? Antwoorden op deze vragen krijg je in het webinar Deep Democracy in de OR.

Bekijk het webinar Deep Democracy in de OR.

Bekijk hier de hand-out over het webinar.

we komen graag met je in contact

Benieuwd wat Loof voor jullie OR kan betekenen? Plan nu een gratis afspraak in met een van de Loof trainers. We zijn benieuwd naar het verhaal van jullie OR en denken graag met je mee over een passende training. Na een gesprek met (een deel van) de OR maken we een vrijblijvend aanbod voor een maatwerk training voor jullie OR.

Wil je meer informatie? We staan je graag persoonlijk te woord, mailen kan natuurlijk ook: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.