Mireille Steenkamer

Ik houd me al meer dan 20 jaar bezig met persoonlijke ontwikkeling voor individuen en in organisaties. We leren van onszelf door hoe we naar de ander kijken of wat we in de ander zien. Daarbij stilstaan en onderzoeken wat het ons brengt of juist belemmerd en daarop reflecteren brengt groei en ontwikkeling. We zijn als mens nooit uitgeleerd.  

Ik heb mijn achtergrond in de gastvrijheidsindustrie. Daar heb ik geleerd om te navigeren door de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het organiseren van evenementen op internationale schaal. Wat mij daardoor onderscheidt is mijn vermogen om een brug te slaan tussen mensen en culturen. Ik begrijp het belang van interculturele communicatie en pas dit toe in mijn werk.  Ik heb een scherp oog voor detail, een sterk organisatorisch vermogen en een creatieve geest.  

Als medezeggenschapstrainer geloof ik in de kracht van authentieke relaties. Voor mij draait het om verbinding en groei, niet alleen op individueel niveau, maar ook binnen de verschillende lagen van de organisatie. Mensen leren hun kwaliteiten te benutten geeft mij een kick. 

De WOR zie ik als een instrument dat niet alleen de formele structuur van medezeggenschap bepaalt, maar ook als een middel om authentieke relaties te bevorderen. Ze moedigt de betrokken partijen aan om verder te gaan dan de wettelijke vereisten en een cultuur van openheid, vertrouwen en respect te creëren. De relatie tussen OR-leden moet actief worden opgebouwd en onderhouden. Door aandacht te besteden aan de menselijke kant van medezeggenschap en te streven naar sterke en duurzame relaties draag ik bij aan de groei en ontwikkeling van organisaties.  

Als trainer onderscheid ik mij door mijn empathisch vermogen, levenservaring, sensitiviteit en organisatie vermogen.  

opleiding en werkervaring o.a.:

Psychosociale Basis Kennis 
Jung Academie, 3 jarige opleiding Jungiaans Analytische therapie, persoonlijke ontwikkeling, bewustwording, innerlijke wijsheid. 
Mindfulness Based Cognitieve therapie 
Lichaamswijsheid – volgens de psychologie van het lichaam 
Coaching Academy International, geaccrediteerd Coach  
Systemisch werk (Organisatie, team – en familieopstellingen) 
Hoge Hotelschool Den Haag, Hogeschool voor Bedrijfskunde 

Meer informatie?

Neem voor informatie over onze trainingen en begeleiding contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl