X
Informatie rondom
het coronavirus

Op zoek naar passende teamtraining?

Op zoek naar een passende teamtraining of teamcoaching?
Loof denkt graag mee over een passend programma. Op basis van een vrijblijvende kennismaking doen we graag een voorstel.

Teamtrainingen, mogelijke onderwerpen:

Leiderschap – Leiderschap is een succesfactor voor teams. Gedeelde leiderschap in teams maakt teams sterk. In een team waar leiderschap, en daarmee verantwoordelijkheid, verdeeld is onder de teamleden, zal de manager niet alle besluiten hoeven te nemen. Alle teamleden kunnen vanuit hun kracht een bijdrage leveren in het werk en besluiten nemen. Durven teamleden elkaar bijvoorbeeld aan te spreken bij het niet nakomen van de afspraken?

Wendbaarheid – Een wendbaar team is een team dat zich ontwikkelt en verbetert. Door te werken aan wendbaarheid, zullen teamleden makkelijker bestaande zaken leren loslaten en zich aanpassen op veranderende omstandigheden zonder een gedeelde basis te verliezen.

Vertrouwen – Vanuit Loof beschouwen we dit als één van de factoren waarmee een team aan de gang kan gaan om sterker te worden. Bijvoorbeeld als er in een team waarin de communicatie tussen de leden verslechterd en kritiek een eigen leven kan gaan leiden, de resultaten achterblijven.  Tijd om het gesprek te openen over veiligheid. Met de teamleden een omgeving creëren die veilig is om fouten of zwakheden te delen, zodat iedereen zich daarin juist kan ontwikkelen

Teamdoelen – Met duidelijke doelen weten teamleden gezamenlijk meer waarde te creëren. Vaak blijven teamdoelen impliciet. Teamleden voelen zich gemotiveerd om aan een teamdoel te werken, omdat ze zich erin herkennen. Vanuit Loof beschouwen we dit als één van de factoren waarmee een team aan de gang kan gaan om sterker te worden.

Kwaliteiten en verschillen – Door elkaars kwaliteiten en verschillen te leren kennen en te waarderen kan je meer uit het team halen. Teamleden kunnen elkaars kwaliteiten beter benutten en weten ook hoe ze in situaties onder druk toch in hun kracht kunnen blijven. In een training worden valkuilen en blinde vlekken  benoemd en handvatten aangereikt om elkaar te versterken.

Management Drives – Inzicht in je eigen en elkaars drijfveren levert een team veel op: kennis over elkaar en het functioneren van het team en mogelijkheden om op een krachtige en gestructureerde manier, samen te komen tot het bereiken van doelen. Lees meer

MBTI voor betere samenwerking in een team. Soms loopt de communicatie of samenwerking niet helemaal lekker. Om hiermee aan de slag te gaan is kennis van ieders persoonlijkheidstype en eigen manier van werken een nuttige hulpmiddel. De Myers-Briggs Type Indicator, afgekort MBTI, is hiervoor een goed instrument. Lees meer

Teamcoaching. Als er meer nodig is dan een gerichte teamtraining om de balans te hervinden in een team, kan er ook gekozen worden voor teamcoaching. Hierbij begeleiden we een team veelal in meerdere sessie om met elkaar te komen tot nieuwe samenwerkingspatronen. Lees meer

Loof training en advies vertrouwen

Teamontwikkeling boom

Onze visie
We werken vanuit het uitgangspunt dat elk team in principe twee doelen heeft: ‘zorgen voor het team zelf én realiseren van waarde voor anderen‘. Binnen deze twee uitersten spelen allerlei zaken die een team kunnen frustreren of juist snelheid geven. Leiderschap, vertrouwen, wendbaarheid, gedeelde doelen, kwaliteiten etc. Blaadjes van eenzelfde boom.
– meer lezen –

Teamontwikkeling boom

onze visie

We werken vanuit het uitgangspunt dat elk team in principe twee doelen heeft: ‘zorgen voor het team zelf én realiseren van waarde voor anderen‘. Binnen deze twee uitersten spelen allerlei zaken die een team kunnen frustreren of juist snelheid geven. Leiderschap, vertrouwen, wendbaarheid, gedeelde doelen, kwaliteiten etc. Blaadjes van eenzelfde boom.

Wil je als team van waarde zijn, dan vergt dat inzicht in de rol die je als team vervult in je organisatie. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het soms niet. Gedeelde doelen is zo’n blaadje dat in de lucht kan blijven hangen. Terwijl aan de andere kant ‘zorgen voor het team’ ook verbonden is met vertrouwen en accepteren van verschillen. Juist verschillen in een team maken een team sterker.