X
Informatie
STAP-budget
teamontwikkeling-sterkte-teams-gedeelde-doelen

Trainingen voor teamleiders en teammanagers

Loof biedt naast maatwerk teamtrainingen ook individuele trainingen voor teamleiders en teammanagers. De trainingen zijn gericht op deelnemers met een eigen (project)team met minimaal 1 jaar leidinggevende ervaring. We gaan ervan uit dat de teamleiders eigen ervaringen inbrengen en soms ook een casus waarmee we kunnen experimenteren. 

Deze opleidingen kunnen vergoed worden via de STAP-subsidieregeling. Met deze regeling wil de overheid iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Dit budget vraag je als deelnemer aan via het UWV. Als je gebruik wil maken van deze regeling, kun je dit aangeven in het inschrijfformulier. Ga voor meer informatie over deze regeling naar STAP-budget. De trainingen zijn ook zonder gebruikmaking van deze subsidieregeling te volgen.

Training management drives voor teamleiders

Versterk je leiderschapsstijl met management drives
Heb je een leidinggevende rol in jouw organisatie? Dan is Management Drives een mooi instrument om je leiderschapsstijl te onderzoeken en te versterken. Lees meer

Teamcoaching voor teamleiders

Motiverend coachen voor teamleiders
Basistraining voor startende teammanagers en teamleiders. Hoe zorg je ervoor dat je team zelf verantwoordelijkheid neemt? Lees meer

systeemcoaching voor teamleiders

Systemische teamcoaching
Tweedaagse training voor teamleiders en teammanagers. Proeverij van een systemische aanpak gericht op effectieve samenwerking in een team. Lees meer

STAP-budget (Stimulering Arbeidsmarkt Positie)

Een training volgen vraagt een financiële investering. Met het STAP-budget wil de overheid mensen helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan en langer op de arbeidsmarkt actief te blijven. Vanaf 1 maart 2022 kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van maximaal € 1.000,- voor het volgen van training. Dit budget vraag je als deelnemer aan via het UWV.

De bovenstaande opleidingen kunnen vergoed worden via de STAP-subsidieregeling.

Als je gebruik wil maken van deze regeling, kun je dit aangeven in het inschrijfformulier. Ga voor meer informatie over deze regeling naar STAP-budget.

De trainingen zijn ook zonder gebruikmaking van deze subsidieregeling te volgen.

Wel / niet gebruik maken van STAP?

De door Loof ontwikkelde opleidingen voor teammanagers en teamleiders kunnen in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Maar ze kunnen ook zonder deze subsidie worden gevolgd. Subsidie aanvragen via STAP vraagt extra administratieve handelingen van een deelnemer. Subsidieverstrekking is afhankelijk van het bij UWV beschikbare budget.

Een bewuste keuze
Een opleiding volgen dient wat ons betreft een bewuste investering te zijn, die vraagt om tijd en aandacht. En een weloverwogen keuze voor een verdieping van werkervaring en kennis. Een training bij Loof doe je samen. Alle deelnemers kunnen van elkaar een focus op de leerdoelen verwachten en een professionele inbreng van ervaringen en een werkcasus. Om onze teamtrainingen te kunnen volgen is minimaal 1 jaar ervaring als teamleider of -manager vereist.