communicatie in teams

Communicatie . Misschien wel het meest gevraagde thema bij trainingen voor teams. Goede communicatie is zowel bij het realiseren van waarde als bij zorg voor elkaar onontbeerlijk. De focus kan per training verschillen. Denk aan feedback geven, aanspreken, onderhandelen, aansluiten bij de ander, effectief vergaderen, gehoord worden, omgaan met emoties, beter begrip voor elkaar etc.

Om samen te kunnen werken in een team is goede communicatie noodzakelijk. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zonder goede communicatie gaat vaak iedereen zijn eigen gang, er blijken dingen dubbel gedaan te worden, of juist helemaal niet gedaan te zijn. Soms denk je dat iets goed gecommuniceerd is, maar blijkt iedereen het op een andere manier begrepen te hebben. Dan weer praat iedereen langs elkaar heen, of door elkaar heen, of tegen elkaar in. Kortom, goed communiceren moet je leren!

Voor sterkere teams

Voor teams die door betere communicatie hun prestatie willen verhogen. De training kan bijvoorbeeld gericht zijn op aspecten van gespreksvoering en gesprekstechnieken. Maar uiteindelijk ook leiden tot een onderzoek van belemmeringen in de samenwerking. Wat maakt dat mensen elkaar niet begrijpen? In dat geval kunnen -afhankelijk van de situatie- ook andere methoden en instrumenten worden ingezet. Variërend van Management Drives, MBTI tot bijvoorbeeld Deep democracy.

Loof Breinleren
Bij de opbouw van trainingen werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat deelnemers actief de nieuwe inzichten gaan toepassen voor optimaal breinresultaat.

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589.