X
Informatie rondom
het coronavirus

teamtrainingen om balans te versterken

bouwen aan sterke teams

Sterke teams zijn niet vanzelfsprekend. Je kunt wel bouwen aan een team dat groeit; een lerend team dat zelfbewust stappen durft te maken. Nieuwe balans vinden. Denk hierbij aan een teamtraining. Een team dat waarde weet te realiseren en oog heeft voor elkaar. Dat lijkt makkelijk, maar de praktijk is vaak weerbarstig, weten wij als trainingsbureau voor teams.

Onze ervaring leert dat het zinvol is om vanuit meerdere perspectieven naar een team te kijken. We hebben een aantal thema’s die hierbij van belang zijn op een rij gezet in onderstaande overzicht. Ons eigen model, gebaseerd op recente vakliteratuur, maar vooral op onze eigen ervaring in het trainen en begeleiden van mensen die als team willen samenwerken.

We beschouwen het Loof model als een ‘gespreksopener’ om met elkaar te onderzoeken waar de balans in een team versterkt kan worden. Op basis van een gedeeld beeld kunnen we als Loof begeleiding of training bieden. We kijken met elkaar naar zaken als leiderschap, doelen, wendbaarheid, talenten en verschillen. Bij elk onderdeel van ons model geven we een korte toelichting en schetsen we vervolgens als voorbeeld welk training of begeleiding hierbij kan bijdragen aan een sterker team. Niet dat we op voorhand al een oplossing klaar hebben liggen. Beschouw het als een ‘gespreksopener ’. Het model is een middel om over gedrag in gesprek te gaan. De praktijk is altijd leidend. We kijken hoe het kan helpen in bepaalde situaties.

Een teamtraining is altijd maatwerk. Elk team is uniek. We kiezen niet voor standaardoplossingen. Als bureau hebben we genoeg bagage om zaken te herkennen en te zorgen voor een passend programma. Uitdagend, vernieuwend en persoonlijk, dat is wel weer standaard.

Onze programma’s helpen om een sterk team te worden.

Onze visie

We werken vanuit het uitgangspunt dat elk team in principe twee doelen heeft: ‘zorgen voor het team zelf én realiseren van waarde voor anderen‘. Binnen deze twee uitersten spelen allerlei zaken die een team kunnen frustreren of juist snelheid geven. Blaadjes van eenzelfde boom.

Wil je als team van waarde zijn, dan vergt dat wel inzicht in de rol die je vervult in je organisatie. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het soms niet. Gedeelde doelen is ook zo’n blaadje dat in de lucht kan blijven hangen. Terwijl aan de andere kant ‘zorgen voor het team’ ook verbonden is met vertrouwen en accepteren van verschillen. Juist verschillen in een team maakt een team sterker.

Lees hieronder meer over onze visie op de balans per blaadje en de samenhang tussen de factoren. Per blaadje beschrijven we ook de zaken die van pas kunnen komen bij een training, teamcoaching of procesbegeleiding.

7 redenen om voor Loof te kiezen

  1. Meer dan 10 jaar ervaring met teamtrainingen.
  2. Hoog opgeleide, ervaren trainers.
  3. Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  4. Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, management drives, Disc, Belbin etc.).
  5. Vertrouwd met maatwerk; groot genoeg voor brede projecten, klein genoeg voor maximale persoonlijke aandacht.
  6. Voorliefde voor toepassen van vernieuwende inzichten en methoden.
  7. Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.

Online als professioneel alternatief

Loof heeft ruime ervaring met het trainen en begeleiden van teams in onze Loof Online Leeromgeving. Op creatieve wijze vertalen wij wensen in programma’s. Altijd met inzet van up to date technische ondersteuning en heldere instructies. Inclusief webinars, online spelvormen, polls en e-learning. Lees hier meer.

Nieuwsgierig? Tijd om samen een boom op te zetten over jullie team? Bel of mail ons voor een afspraak: 072-5891589 | bureau@looftrainingen.nl