X
Informatie rondom
het coronavirus

Over Loof

Loof is een middelgroot trainingsbureau en is gespecialiseerd in teamtrainingen, medezeggenschap en pensioen in zicht. We werken met een vaste trainersgroep van 20 trainers, waarvan een deel als associate aan ons bureau verbonden is. Ons kantoor is gevestigd in Bergen NH en we trainen door heel Nederland.

Onze wortels

Volkshogeschool Bergen, foto Cas Oorthuijs

Onze wortels liggen in de Volkshogeschool Bergen. Als zakelijk trainingsbureau komen we voort uit deze Volkshogeschool, opgericht in 1946, om mensen nieuwe perspectieven te bieden voor de (naoorlogse) toekomst. Vorming en ontwikkeling heette dat indertijd. Uitdagen om te groeien zit in ons DNA. Of het nu gaat om de balans versterken in teams, nieuwe wegen verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap. Ons professionele hart gaat sneller kloppen als we mensen, teams en organisatie kunnen helpen te groeien. De afgelopen decennia is het bureau veranderd, maar ons DNA is gelijk gebleven.

Directie

Thijs
Paffen

directeur & trainer/adviseur

“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen en ook ons eigen team, graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken.

Afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse teams en ondernemingsraden bij hun leer-vraagstukken begeleid.

Als chef d’équipe bouw ik bovendien voortdurend met de Loof trainers en coaches aan ons eigen team.”

Mark
Zwijnenburg

algemeen directeur & trainer/adviseur

“Ik ben gevormd in allerlei rollen als teammanager. In het verleden heb ik mogen bouwen aan teams in allerlei organisaties en functies. Van directeur strategie bij een uitgeefconcern tot pionier bij een startup.

Vanuit deze praktijkervaring ben ik nu actief als trainer en adviseur voor teams en ondernemingsraden. Altijd op zoek naar verrassende invalshoeken, maar vooral gericht op trainingen die resultaat opleveren. Zonder onnodige ingewikkeldheid en met het doel van mens, team en organisatie voor ogen.

Ik geloof in dienend leiderschap; bij Loof noemen we mijn rol als directeur dan ook ‘chef de mission’.”

Onze bureaumedewerkers

waarom kiezen voor Loof?

  • Meer dan 50 jaar ervaring met trainingen.
  • Hoog opgeleide, ervaren trainers en teamcoaches.
  • Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  • Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, management drives, Disc, ACT, Belbin etc.).
  • Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.

opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT. De verbindende factor is steeds teams; MT’s, afdelingsteams, OR-teams, etc.

De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Blijf Groep, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ‘s Heeren Loo Zorggroep, HMC Bronovo, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losbergen de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, Pepsico en vele anderen.

Kwaliteit

Loof training en advies is aangesloten bij de NRTO, Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Loof conformeert zich aan de kwaliteitseisen van de NRTO en heeft voldaan aan de eisen voor het kwaliteitskeurmerk. Daarnaast is Loof training en advies gecertificeerd door het CRKBO.

NRTO Keurmerk
CRKBO geregistreerd

Blogs en dossiers

van reuring naar rust

12 maart 2021 – Afscheid nemen van je werk is niet een kwestie van de deur van je werkzame leven dicht doen, de draad van je nieuwe levensfase oppakken en gewoon verder leven. Dat is bijna niet mogelijk als je meer dan 40 jaar hebt gewerkt. Werken is in de loop van al die jaren onder je huid gaan zitten.

Lees verder
de ondernemingsraad als onderhandelaar over arbeidsvoorwaarden

3 maart 2021 – Een ondernemingsraad die met de bestuurder gaat onderhandelen over meer onderwerpen dan in de WOR staan, moet die extra bevoegdheden vastleggen in een overeenkomst.

Lees verder
Hoe sterk is je team?

9 februari 2021 – Aan de slag met je team Auteur: Remco Bakker, trainer bij Loof Wie wil dat nu niet? Werken in een sterk team of manager zijn van een sterk team? Degene die ons webinar over sterke teams gevolgd hebben, herkennen waarschijnlijk herkende je elementen daaruit en mogelijk deels nieuwe dingen gehoord. Maar hoe ga je praktisch…

Lees verder
hoe je als or verstandig omgaat met je trainingsbudget

30 oktober 2020 – Blijf in deze lastige tijden als OR investeren in je samenwerking en kennis. In deze blog lees je een aantal tips hoe je als OR verstandig omgaat met je trainingsbudget.

Lees verder
verminder weerstand bij besluitvorming

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy. In dit blog vier stappen uitgelegd die weerstand verminderen bij besluitvorming.

Lees verder
The Works Council – It does work!

10 september 2020 – Globalisation has posed us with some intriguing dynamics within organisations and the way a business is ran. The local Dutch Works Councils is subject to the same globalisation process its company goes through. Read more about these challenges.

Lees verder
Reorganisaties die geen reorganisatie mogen heten

20 augustus 2020 – Stevige wijzigingen in een organisatie, maar de bestuurder claimt dat er ‘geen sprake is van een reorganisatie’ en dus geen adviesrecht. Wat te doen? .

Lees verder
Op zoek naar duidelijkheid in bange dagen

20 april 2020 – Je bent als ondernemingsraad bezig om duidelijk te krijgen wat je wilt. Je wilt niet een olifant in een porseleinkast zijn, maar ook geen mak schaap. Dit stappenplan helpt om je positie in te nemen.

Lees verder
Positie OR in tijden van Corona

15 april 2020 – Er komt als OR veel op je af, in deze hectische tijd. Welke positie neem je in en waar moet je rekening mee houden? Hoe laat je zien dat je als OR meedenkt en naar oplossingen zoekt?

Lees verder
Nieuwe vormen van medezeggenschap

7 november 2019 – Agile, zelfsturing en participatie. Organisaties veranderen en de medezeggenschap kan natuurlijk niet achterblijven. Maar wat zijn nieuwe vormen van medezeggenschap eigenlijk en welke voordelen bieden ze?

Lees verder
visie op leren

15 mei 2019 – Van organisaties worden tegenwoordig andere zaken gevraagd, snellere aanpassingen, meer flexibiliteit, alternatieve vormen van leiderschap. En andere manieren van leren. Hoe organiseer je dat in je organisatie en wat vraagt dat?

Lees verder
zelf sturen

2 november 2018 – De praktijk leert dat zelfsturing geen makkelijke oplossing is voor organisaties die moeten veranderen en zo flexibeler willen kunnen reageren.

Lees verder
aandacht voor je tijd

4 oktober 2018 – Ik ontmoet een team voor een kennismakingsgesprek. Ze willen graag een training volgen over time-management… De teamleden komen op het laatste moment binnen. Drie van hen checken nog even

Lees verder
thuiskomen op kantoor

15 februari 2018 – We zijn gewend geraakt aan werken in de huiselijke omgeving. Andersom is minder normaal. Wat gebeurt er als je thuis bent op je werk?

Lees verder