Pensioen in zicht

keerpunt in je leven

Belangrijk keerpunt in je leven
Stoppen met werken is een grote verandering, een belangrijk keerpunt in je leven. Het is goed om bewust stil te staan bij wat dit voor je betekent. Met de pensioen in zicht (PIZ) training van Loof kunt u hiervoor de tijd en ruimte nemen. De training biedt u de gelegenheid om de balans op te maken van uw werkzame leven en zelfbewust lijnen uit te zetten voor die eerste periode na het werk. Een training met vaak verrassende inzichten, gericht op een goede afsluiting én op nieuwe ambities en plannen.

Van afscheid nemen op het werk tot zoeken naar een nieuwe structuur
In onze trainingen besteden we aandacht aan thema’s zoals afscheid nemen van je werk en collega’s (in tijden van corona), het opmaken van de balans, inzicht krijgen in je sociale netwerk, aandacht voor vitaliteit, het stellen van prioriteiten en het zoeken naar een nieuwe structuur.   

NB: de foto’s van onze trainingen zijn genomen vóór corona.

Deelname samen, alleen of single
Veel deelnemers met partner kiezen ervoor om de training met hun partner te volgen. Het blijkt van waarde (blijkt ook uit de reviews) om bewust samen stil te staan bij de keuzes na het stoppen met werken. Natuurlijk kunt u de training ook alleen volgen; de inhoud blijft gelijk. De single training heeft net wat meer aandacht voor het single-leven als je met pensioen gaat; uiteraard bent u als single ook welkom bij de overige trainingen.

Maatwerk pensioentraining
Loof biedt tevens een maatwerk pensioentraining aan, bedoeld voor organisaties die hun medewerkers wat extra’s willen bieden. Wij leveren de basis van deze training en daar worden de wensen van de deelnemers aan toegevoegd. De training vindt plaats op een eigen locatie, een zelf geselecteerde plek of op een van onze bestaande accommodaties. Zo wordt de maatwerk pensioentraining een exclusieve training voor uw medewerkers. Nieuwsgierig? Mail of bel met Margriet Hovens, piz@looftrainingen.nl | 072 5891570.

Online pensioentraining
Nieuw bij Loof is de online pensioentraining. Directe aanleiding om dit te ontwikkelen was om tijdens Corona toch iets aan deelnemers/bijna pensionado’s te kunnen bieden. Het is nu een volwaardig alternatief voor een PIZ-training op locatie. Lees meer over onze online pensioen training: een goede verbinding.

Aandacht en veiligheid in de groep
De training vindt plaats in een groep van circa 18 deelnemers. Dit is groot genoeg om met elkaar ervaringen en inzichten uit te wisselen en klein genoeg voor persoonlijke aandacht. Wij streven ernaar dat het veilig is in de groep, zodat er respect en serieuze aandacht is voor elke deelnemer en er ook voldoende ruimte is om te ontspannen en lol met elkaar te hebben.

Brochures
In onze brochures ‘neem de tijd’ vindt u alle thema’s en data en ze geven een goed beeld van onze unieke locaties en accommodaties. De brochures kunt u ook per post ontvangen, wij sturen ze u graag toe. Aanvragen kan hier.

Investering per deelnemer
– € 1.235,- per persoon voor alle 5-daagse trainingen
– € 825,- per persoon voor alle 3-daagse trainingen
De prijs is inclusief verblijf op basis van volpension en exclusief toeristenbelasting en BTW.

Inschrijven
Direct inschrijven? Ga naar de agendapagina en kies de training en datum van uw keuze. Klik op de gekozen training en vul het het formulier in (rechts op de pagina). De trainingen die in de agenda in het lichtgrijs worden weergegeven zijn helaas al vol geboekt.

Informatie
Wilt u extra informatie of advies? Mail of bel gerust met Margriet Hovens, piz@looftrainingen.nl | 072 5891570. Al gekozen? Dan kunt u zich bij de gewenste training aanmelden. Klik hier voor het handige agendaoverzicht met data en trainingen.

Update beleid Corona
Wij zijn blij dat vanaf 26 januari de trainingen pensioen in zicht weer kunnen plaatsvinden! In de hotels is een coronatoegangsbewijs verplicht en we volgen uiteraard de geldende maatregelen: 1,5 meter afstand, geen handen schudden en een mondkapje op op een doorstroomlocatie.

Vraag het de notaris
Deze periode is vaak ook geschikt om stil te staan of zaken op de juiste manier zijn geregeld op het gebied van erven, schenken en de Wet Langdurige Zorg. De presentatie van de notaris geeft u interessante inzichten; dit onderdeel wordt door deelnemers hoog gewaardeerd.

alle pensioentrainingen op een rij

Blog pensioen in zicht

Orde op zaken stellen

1 december 2021 – Stoppen met werken is een uitgelezen moment om orde op zaken te stellen, onder andere op financieel gebied. Wat zijn straks je maandinkomsten, wat blijft over na aftrek van de vaste lasten? Welke uitgaven moeten herzien worden? Ook belangrijk: zorg dat alles wat je hebt geregeld, goed terug te vinden is.

Lees verder
mijn partner stopt met werken

16 augustus 2021 – Mensen die met pensioen gaan, nemen vaak hun partner mee naar de training. Soms zegt de partner-van dan: “deze training is niet voor mij bedoeld, ik ben alleen mee voor de gezelligheid.” Is dat zo? Is de training pensioen in zicht alleen belangrijk als je zelf met pensioen gaat?

Lees verder
rouw over werkverlies

17 mei 2021 – Het bevalt de meeste mensen goed, het leven als gepensioneerde. Maar soms voelt het anders dan gedacht. Dan bekruipt je het gevoel dat je iets kwijt bent, een gevoel van verlies. Dit gevoel is niet goed in woorden uit te drukken, maar uit onderzoek blijkt dat de eerste fase dat je met pensioen bent, een gevoel van rouw kan geven.

Lees verder
Hoezo gestopt met werken?

25 maart 2021 – Mensen die stoppen met werken noemen ‘van moeten naar mogen’ vaak de belangrijkste verandering. De vrijheid die lonkt om de dag op je eigen manier in te delen, meer en langer op vakantie te gaan (liefst buiten het seizoen!), je hobby’s nieuw leven in te blazen en eindelijk met een moestuin te beginnen.

Lees verder
Het echte afscheidsmoment

25 maart 2021 – Jos. Een grote stevige man. Hij had ruim 40 jaar als buschauffeur gewerkt. Tijdens de pensioen in zicht training bleef hij wat op de achtergrond en was hij niet zo spraakzaam. Maar toen hij het woord nam werd het stil in de groep, doodstil. Aarzelend begon hij te vertellen over zijn allerlaatste dag op de bus.

Lees verder
van reuring naar rust

12 maart 2021 – Afscheid nemen van je werk is niet een kwestie van de deur van je werkzame leven dicht doen, de draad van je nieuwe levensfase oppakken en gewoon verder leven. Dat is bijna niet mogelijk als je meer dan 40 jaar hebt gewerkt. Werken is in de loop van al die jaren onder je huid gaan zitten.

Lees verder