X
Informatie rondom
het coronavirus

Effectieve communicatie

Om samen te kunnen werken in een team is goede communicatie noodzakelijk. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zonder goede communicatie gaat vaak iedereen zijn eigen gang, er blijken dingen dubbel gedaan te worden, of juist helemaal niet gedaan te zijn. Soms denk je dat iets goed gecommuniceerd is, maar blijkt iedereen het op een andere manier begrepen te hebben. Dan weer praat iedereen langs elkaar heen, of door elkaar heen, of tegen elkaar in. Kortom, goed communiceren moet je leren!

Tijdens deze maatwerk training krijg je meer inzicht in de communicatie binnen het team. Vervolgens kan onderzocht worden hoe de communicatie in het team verbeterd kan worden. Maar het belangrijkste is dat het team veel gaat oefenen met communiceren. Verschillende gesprekstechnieken komen aan bod en worden op een dynamische manier geoefend.

voor wie
Voor teams die door betere communicatie hun prestatie willen verhogen. De maatwerktraining kan worden toegespitst op een groep medewerkers of op een team. In het eerste geval richten we ons gespreksvoering en gesprekstechnieken. In dat tweede geval richten we ons op inzicht krijgen in de eigen én de onderlinge communicatie en hoe deze te optimaliseren. Het resultaat is dat het team doeltreffend en efficiënt kan communiceren, zowel binnen het team als daarbuiten.

tijdsduur
1 dag training

resultaat

  • kennis over communicatieprocessen
  • inzicht in het effect van communicatie op anderen
  • beheersen van verschillende gesprekstechnieken, waaronder effectief feedback geven
  • communicatie binnen het team geoptimaliseerd

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl