X
Informatie rondom
het coronavirus

In contact zijn

Echte medezeggenschap bereik je niet binnen de muren van de vergaderzaal. Wel door in contact te zijn met collega’s. Wanneer de OR zich laat voeden door verschillende meningen en vanuit verschillende perspectieven wordt medezeggenschap relevant.

Hierdoor kun je een unieke rol vervullen en punten inbrengen die voor het management vaak verborgen blijven. Wat gebeurt er on-stage en wat off-stage?

We werken bij in contact zijn o.a. met de volgende modules:

  • Netwerken in de organisatie: doordringen in de haarvaten van de organisatie, luisteren wat er leeft en vragen wat er speelt.
  • Verbinding maken: beheersen van de kunst van goede vragen stellen en vanuit een nieuwsgierige houding waardevolle gesprekken voeren.
  • Communicatieplan: het opzetten van een plan voor het informeren en raadplegen van collega’s, zowel digitaal als direct.
  • Het net ophalen: leren werken met panels, participanten en bijeenkomsten.
  • Conflicthantering: wat te doen met contact in tijden van een conflict.

Loof begeleidt OR-teams in hun doel om van waarde te zijn voor de organisatie en collega’s. Bij het leren maken we graag gebruik van verschillende vormen en meerdere momenten van leren. Denk aan een combinatie van gezamenlijke trainingssessies en coaching in de eigen praktijk, gecombineerd met e-learning. Dit omdat elke leervraag een andere aanpak en volgorde vereist. De hierboven genoemde modules zijn voorbeelden van thema’s die tijdens een maatwerk training aan bod kunnen komen. \lsdlocke

Nieuwsgierig naar onze brochure? Vraag deze hier aan.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Of bel/mail ons voor meer informatie of een kennismakingsafspraak: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Loof training en advies, foto Harry Cock