Motiverend coachen voor teamleiders 

Hoe zorg je ervoor dat jouw team zelf verantwoordelijkheid neemt? Denk je soms als leidinggevende of resultaatverantwoordelijke: ‘ik kan het zelf sneller en beter?’  Pas dan op, de ervaring leert namelijk dat het team veel meer kan dan je als teamleider denkt. Deze training coachend en motiverend leidinggeven biedt de sleutel om jouw team meer zelfstandig te laten presteren.  

Loof bouwt aan Sterke Teams 

Een sterk team creëert een balans tussen zorgen voor het team zelf en realiseren van waarde voor anderen. Binnen deze twee uitersten speelt er van alles wat een team kan frustreren of juist snelheid geeft. Pro-activiteit is hierin een van de succesfactoren voor een sterk team. Je leert hoe je als leidinggevende de pro-activiteit van je team kunt vergroten. 

Vitamine A, B en C voor je team 

In deze training leer je drie belangrijke bouwstenen om als leidinggevende meer uit je team te halen, door aandacht te schenken aan drie psychologische basisbehoeften:

  • Autonomie: waarderen en stimuleren van eigen initiatief van de teamleden. 
  • Betrokkenheid: betrekken en zorgdragen voor de teamleden. 
  • Competentie: vergroten van de vaardigheden van teamleden 

Je leert hoe je met deze bouwstenen de pro-activiteit en het zelfregulerend vermogen van het team kunt vergroten. Je zult zien dat het team hechter wordt en met meer vertrouwen op eigen kracht de doelen haalt.  

Voor wie

Deze training is geschikt voor startende teamleiders met een eigen (project)team. Ben je op zoek naar tools om de pro-activiteit en het zelfregulerend vermogen van het team te versterken? Dan is deze training iets voor jou.  

Wat gaan we doen

We bespreken de drie verschillende bouwstenen. Daarbij wisselen we theorie af met oefeningen zodat je gelijk praktijkervaring op kunt doen. We gaan aan de slag met de resultaten uit je vragenlijst. Hieruit formuleer je een aantal persoonlijke ontwikkelpunten. Tot slot ga je aan de hand van concrete casussen oefenen hoe je je team gericht kunt motiveren om zelfstandig te presteren.  

Resultaat 
  • Je leert de bouwstenen van motiverend coachen en leert hoe ze toe te passen. 
  • Je ontdekt hoe je het eigen potentieel en de autonomie van een team kunt maximaliseren om zo de teamdoelen te behalen. 
  • Je kunt met je teamleden gesprekken voeren over ontwikkeling en groei.  
  • Je krijgt inzicht in je eigen coachingsvaardigheden en je ontwikkelpunten 
Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren 

We gebruiken de laatste neuro-wetenschappelijke inzichten om onze trainingen af te stemmen op ‘hoe ons brein leert’. We bouwen onze programma’s op aan de hand van zes breinprincipes; focus, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk, emotie en herhalen. Dit verhoogt het leerrendement en leidt bovendien tot een praktische én plezierige manier van trainen. 

Tijdsduur en investering
  • een trainingsdag op locatie in omgeving Utrecht. Ter voorbereiding op de training vul je een vragenlijst in (circa 20 minuten).
  • investering per deelnemer: € 525,-

De prijs is inclusief vragenlijst, hand-out en verblijfsarrangement.
De prijs is all in; btw op het verblijfsarrangement is in de prijs inbegrepen en trainingskosten zijn vrijgesteld van btw.

inschrijven

Geen data of locaties gevonden.

Heb je vragen over onze trainingen of inschrijven, neem dan contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl