X
Informatie rondom
het coronavirus

Organisatieopstellingen

Elke organisatie kent ze: problemen die hardnekkig overeind blijven – ondanks reorganisaties, veranderingsprocessen, cultuurveranderingen of andere goed bedoelde maatregelen. Voordat veranderingen worden ingevoerd, wordt er veel onderzocht en geanalyseerd. Veel, maar niet alles. Sommige factoren zijn wel merkbaar en voelbaar maar niet meteen zichtbaar. Het beoogde resultaat van reorganisaties en veranderingsprocessen blijft daardoor uit. Organisatieopstellingen helpen die onderstroom aan de oppervlakte te brengen van niet meteen zichtbare processen en knelpunten. Vervolgens kunnen er oplossingen worden bedacht of maatregelen genomen die wél werken.

De methode Organisatieopstellingen is gebaseerd is op het systemisch werken van Bert Hellinger. Hij benaderde families als systemen waarin interacties plaatsvinden met gevolgen voor de individuen in dit familiesysteem. De methode van familieopstellingen moet de dynamische onderstroom en patronen zichtbaar maken. Deze methode is verder ontwikkeld voor organisaties en bedrijven en nuttig/bruikbaar bij veranderingsprocessen, cultuurveranderingen en teambuilding.

voor wie
Voor teams, professionals of leidinggevenden die willen kennismaken met organisatieopstellingen en systemisch werken om onderliggende processen in de organisatie bloot te leggen. Tijdens de training oefenen we in kleine opstellingen om te ervaren hoe organisatieopstellingen werken. Daarnaast belichten we thema’s die het team of de organisatie bezighouden. Dit kan leiden tot  nieuwe inzichten rond deze actuele thema’s.

tijdsduur
1 dag training

resultaat
• kennis en inzicht in de mogelijkheden van organisatieopstellingen
• inzicht in enkele actuele situaties door organisatieopstellingen

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl