Positief leiden van verandering

Zin in veranderen; kan dat? Ons uitgangspunt is dat positieve energie wordt opgewekt wanneer iedereen op positieve en waarderende wijze betrokken zijn wordt verandering. Zin in veranderen; het kan!

Tijdens deze training leer je verandering te begeleiden vanuit het gedachtegoed van Appreciative Inquiry, waarvan David Cooperrider de grondlegger is. Dit gedachtegoed, in het Nederlands vertaald als waarderend onderzoekend veranderen, is een visie op veranderen met het volgende uitgangspunt: wanneer mensen gezamenlijk zowel op zoek gaan naar wat al wel werkt als wat ze nog willen bereiken, dan zal het gedrag zich in deze richting ontwikkelen. Continueren, vernieuwen en transformeren zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen mens, team en organisatie.

voor wie
Draag jij verantwoordelijkheid om mensen mee te krijgen in een verandertraject? Ben jij benieuwd naar nieuwe invalshoeken? Wil jij weten hoe je de beleving van verandering bij mensen positief kunt beïnvloeden? Dan is leren over Appreciative Inquiry een waardevolle toevoeging. Deze training is bedoeld voor iedereen die met een frisse blik direct aan de slag wil met een eigen verandertraject en klaar is voor een verrassend resultaat.

tijdsduur
1 dag

resultaat

  • je leert verandertrajecten te initiëren en succesvol te begeleiden vanuit waarderend perspectief
  • je raakt vertrouwd met een waarderende stijl van begeleiden van mensen
  • en je past de waarderende methode direct toe op een eigen praktijkvoorbeeld

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl