Systemische teamcoaching

Systemische teamcoaching: een proeverij van een systemische aanpak gericht op effectieve samenwerking 

Merk je dat een team steeds vastloopt in hetzelfde patroon, dat er al vaak over gesproken is maar er toch geen verandering optreedt? Valt het je op dat er spanning is tussen teamleden en leidinggevende, waarbij ze steeds op dezelfde manier op elkaar reageren? Is het steeds ‘hetzelfde liedje’? Dan is het tijd om het op een andere manier te gaan doen, met een systemische aanpak. Een systemische blik helpt om op een andere manier te kijken en de cirkel te doorbreken. Met systemische interventies creëer je de beweging die nodig is.  

In deze training leer je hoe je jouw team bewust maakt van wat er speelt op systemisch niveau. Eén van de manieren om dat te doen is door uit te zoomen, uit de situatie te stappen. Als je als team met een andere blik kijkt naar wat er speelt, krijg je inzicht in patronen en kan je er bewust voor kiezen om het op een andere manier te gaan doen. In beweging komen dus en een nieuwe weg inslaan. 

Voor wie

Deze training is geschikt voor teamleiders met een eigen (project)team die geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van teamcoachingsvaardigheden vanuit een systemische aanpak.   

Wat gaan we doen

Voorafgaand aan de training ontvang je een e-book. We gaan aan de slag met theorie (hoe werkt ‘het’ in een groep?) en praktijk (casussen van de deelnemers).  Aan de hand hiervan gaan we oefenen met systemische werkvormen die je zowel online als live kunt toepassen.  

Resultaat 
  • Je ontwikkelt een systemische blik, waarmee je veelvoorkomende dynamieken in teams kunt herkennen. 
  • Je leert hoe je systemisch informatie op verschillende manieren kunt verkrijgen. 
  • Je maakt kennis met werkvormen om beweging in het team te creëren, werkvormen die jij direct in jouw werk kunt toepassen. 
  • Je gaat zelf experimenteren, zodat je leert welke werkvorm je kunt inzetten en wat het effect daarvan is.  
Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren 

We gebruiken de laatste neuro-wetenschappelijke inzichten om onze trainingen af te stemmen op ‘hoe ons brein leert’. We bouwen onze programma’s op aan de hand van zes breinprincipes: focus, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk, emotie en herhalen. Dit verhoogt het leerrendement en leidt bovendien tot een praktische én plezierige manier van trainen. 

Tijdsduur en investering
  • de training bestaat uit twee trainingsdagen op locatie in omgeving Utrecht. Ter voorbereiding ontvang je een e-book.
  • investering per deelnemer: € 1.050,-

De prijs is inclusief e-book, hand-out en verblijfsarrangement.
De prijs is all-in: trainingskosten zijn vrijgesteld van btw en btw op het verblijfsarrangement is in de prijs ingegrepen.

inschrijven

Geen data of locaties gevonden.

Heb je vragen over onze trainingen of inschrijven, neem dan contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl