Verbeter het teamwork in de OR

– verbeter het teamwork in de OR, elkaars kwaliteiten gebruiken-

Je wilt wat bereiken de komende tijd. Verbeter het teamwork in de OR verbeteren. Dat betekent dat ieder met zijn eigen uitgesproken rol werkt aan waar hij of zij goed in is. In de praktijk komt dit neer op werken in een klein team, waar mensen elkaar nodig hebben en elkaar bewust opzoeken om aan de slag te gaan.

Ken elkaars kwaliteiten en talenten

Een OR was al zelfsturend, lang voordat deze term in de mode kwam. Een team met leden uit alle hoeken van de organisatie, met verschillen in ervaring en uiteenlopende talenten. Dat vraagt om teamwork en inzicht in elkaars talenten.

Voorbeelden bij teamwork in de OR

We werken als het gaat om teamwork o.a. met de volgende modules:

  • Een zelfbewust team: OR als rolmodel in de organisatie.
  • Organiseer je team: Deel verwachtingen en werk aan rol- en taakverdeling met behulp van heldere werkafspraken.
  • Waarderend teamwerk: Werken vanuit de aanwezige kracht in het team.
  • Kwaliteiten in kaart: Vanuit een vrije vorm of met behulp van profielen vanuit MBTI of Management Drives inzicht krijgen in elkaars werkstijlen en drijfveren.

Loof begeleidt OR-teams in hun doel om van waarde te zijn voor de organisatie en collega’s. Bij het leren maken we graag gebruik van verschillende vormen en meerdere momenten van leren. Denk aan een combinatie van gezamenlijke trainingssessies en coaching in de eigen praktijk, gecombineerd met e-learning. Dit omdat elke leervraag een andere aanpak en volgorde vereist. De hierboven genoemde modules zijn voorbeelden van thema’s die tijdens een maatwerk training aan bod kunnen komen.

Verbeter het teamwork in de OR; ook online

De praktijk leert dat bijna alle team- en medezeggenschapstrainingen online en in hybride vorm plaats kunnen vinden. Onze ervaringen en die van onze opdrachtgevers en deelnemers zijn zeer positief; de mogelijkheden om zo te leren zijn gevarieerd. We overleggen graag met elkaar over de mogelijkheden. Bel gerust voor een afspraak 072-589 1 589 of mail bureau@looftrainingen.nl. Zie ook  online trainen en onze keuzehulp.

voorbeelden maatwerk | individuele trainingen | adviesrecht

ook interessant:

Nieuwsgierig naar onze brochure? Vraag deze hier aan.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Of bel/mail ons voor meer informatie of een kennismakingsafspraak: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

sidebar maatwerk trainingen

 

Nieuwsgierig naar ons aanbod voor individuele OR-leden? Kijk naar ons aanbod in open inschrijving.

Wat past bij de opleidingswensen van jullie OR? Blader door onze voorbeelden van maatwerk trainingen.