X
Informatie rondom
het coronavirus

Leren werken met deep democracy

Gebruik de wijsheid van de minderheid
Soms leent een besluitvormingsvraagstuk zich niet voor de aanpak die je gewend bent. Het vraagstuk is te complex en er zijn veel mensen bij betrokken, die er allemaal behoorlijk verschillend instaan. Het kan ook zijn dat er wel snel een besluit is genomen, maar dat je in de uitvoering merkt dat het tempo stokt. Voor dit soort vraagstukken is Deep Democracy een uitkomst. 

Deze aanpak, die zijn ontstaansgeschiedenis heeft in Zuid Afrika, is ontworpen voor complexe vraagstukken, waar veel verschillende meningen een rol spelen. Tijdens de training leer je een aantal werkvormen gebruiken die je meeneemt naar je organisatie om direct mee aan de slag te gaan. Ze helpen je om tot een besluit te komen dat door alle betrokkenen wordt gedragen. ​Speciale aandacht gaat uit naar het zien en benutten van de afwijkende mening in een groep – de wijsheid van de minderheid. Ook leer je om te werken met emoties die in het besluit een rol spelen. Je gaat daarbij voorbij de beleefdheid, zonder onbeleefd te zijn. Natuurlijk besteden we aandacht aan jouw eigen stijl van faciliteren van groepsbesluiten. Zo kun je er na de training echt mee aan de slag. 

Wat neem je mee terug?
Deze training leert je concrete manieren om met een groep mensen krachtige, duurzame besluiten te nemen. Ook in grote groepen en hiërarchische situaties.

Thema’s in deze training:
gedragen besluitvorming | inchecken | voorbij de beleefdheid zonder onbeleefd te zijn | aandacht voor de afwijkende mening | zeggen wat gezegd moet worden | gesprek op voeten | vertragen om te versnellen | pijlen gooien 

Tijdsduur
Twee dagen training (tussenliggend een praktijkmaand) en een e-learning module vooraf.

Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt van ons een bevestiging.

Trainingsdata 2019
maandag 18 november + 16 december | Bergen e.o.

Investering
€ 750,- per deelnemer. De prijs voor deze tweedaagse training is inclusief verblijfsarrangement (koffie/thee en lunch), e-learning en trainingsmateriaal.

Wil je een goed beeld krijgen van deze opleidingen en inzicht krijgen of een thematraining aansluit op je persoonlijke ontwikkeling? Bel dan voor een afspraak. Eén van onze medewerkers vertelt je er graag meer over. Bel 072 589 1 589 of mail naar bureau@looftrainingen.nl.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 

Loof rennen door het bos