X
Informatie rondom
het coronavirus

Werken met Deep Democracy

Soms leent een besluitvorming zich niet voor de aanpak die jij gewend bent. Het vraagstuk is te complex of er zijn te veel mensen bij betrokken, die er allemaal behoorlijk verschillend instaan. In dit soort gevallen is een effectieve besluitvorming vaak erg moeilijk haalbaar. Daarnaast kan het ook heel goed mogelijk zijn dat er al snel een besluit is genomen, maar dat uiteindelijk toch blijkt dat de uitvoering niet zo soepel verloopt omdat bijvoorbeeld het samenwerken in een team toch niet zo goed blijkt te werken.

Voor al deze besluitvormingsvraagstukken is er de trainging Deep Democracy. Deep Democracy, die zijn ontstaansgeschiedenis heeft in Zuid-Afrika, is ontworpen voor complexe vraagstukken met een lastige besluitvorming, waar veel verschillende meningen een rol spelen.

Deep Democracy training

Tijdens de training Deep Democracy leer je een aantal werkvormen gebruiken die je meeneemt naar jouw organisatie om direct mee aan de slag te gaan. De Deep Democracy methode helpt jou om tot een besluit te komen dat door alle betrokkenen wordt gedragen. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar het zien en benutten van de afwijkende mening in de groep; de wijsheid van de minderheid.  Ook leer je om te werken met bepaalde emoties die tijdens de besluitvorming een rol spelen. Je gaat daarbij voorbij de beleefdheid, maar wel zonder onbeleefd te zijn. Tijdens de Deep Democracy training besteden we uiteraard ook aandacht aan jouw eigen stijl van faciliteren van besluitvorming. Zo kun je na de training Deep Democracy echt aan de slag en kom je hopelijk tot een effectieve besluitvorming.

voor wie is de training Deep Democracy?

De Deep Democracy training is geschikt voor teams, professionals en leidinggevenden die willen kennismaken met Deep Democracy en alle onderliggende processen bij effectieve besluitvorming willen kunnen bespreken.

tijdsduur

De Deep Democracy training duurt 1 dag. Er kan eventueel voorafgaand aan de training een e-learning module gevolg worden.

resultaat

Na de training Deep Democracy weet jij, aan de hand van Deep Democracy, met een groep mensen krachtige en duurzame besluiten te nemen. Dit geldt ook in grote groepen en hiërarchische situaties.

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl