Werken met Deep Democracy

gebruik de wijsheid van de minderheid

Soms leent een besluitvormingsvraagstuk zich niet voor de aanpak die je gewend bent. Het vraagstuk is te complex, er zijn veel mensen bij betrokken, die er allemaal behoorlijk verschillend instaan. Het kan ook zijn dat er al snel een besluit is genomen, maar dat je in de uitvoering merkt dat het tempo stokt. Voor dit soort vraagstukken is Deep Democracy een uitkomst. Deze aanpak, die zijn ontstaansgeschiedenis heeft in Zuid Afrika, is ontworpen voor complexe vraagstukken waar veel verschillende meningen een rol spelen.

Tijdens de training leer je een aantal werkvormen gebruiken die je meeneemt naar je organisatie om direct mee aan de slag te gaan. Ze helpen je om tot een besluit te komen dat door alle betrokkenen wordt gedragen. Speciale aandacht gaat uit naar het zien en benutten van de afwijkende mening in een groep, de wijsheid van de minderheid. Ook leer je om te werken met emoties die in het besluit een rol spelen. Je gaat daarbij voorbij de beleefdheid, zonder onbeleefd te zijn. Natuurlijk besteden we aandacht aan jouw eigen stijl van faciliteren van groepsbesluiten. Zo kun je na de training echt aan de slag.

voor wie
Voor teams, professionals of leidinggevenden die willen kennismaken met deep democracy en onderliggende processen bij besluitvorming willen kunnen bespreken.

tijdsduur
1 dag, plus eventueel voorafgaand een e-learning module

resultaat
Deze training leert je concrete manieren om met een groep mensen krachtige, duurzame besluiten te nemen. Ook in grote groepen en hiërarchische situaties.

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl