X
Informatie rondom
het coronavirus

Zelfsturend werken

Een team floreert als het de eigen kracht en kennis optimaal kan inzetten. Functioneren vanuit de eigen unieke identiteit, één van de belangrijkste succesfactoren van een zelfsturend team. Door als team zelf het wiel uit te vinden dat precies passend is, creëer je de betrokkenheid, energie en daadkracht die nodig is om tot de gewenste resultaten te komen. Maar wat vraagt zelfsturing van jou als teamlid? Leren sturen is vaak een avontuur van innoveren en vooruitgang. En ook, omgaan met onverwachte tegenslagen en dealen met remmende opvattingen.

In deze training wordt ruimte gemaakt om te creëren en te ontwikkelen. Er wordt aandacht besteed aan de voorwaarden voor succesvolle zelfsturende afdelingen en/of teams, zoals het werken binnen een duidelijk kader, basisvoorwaarden om goed te kunnen sturen en gedeelde doelstellingen. Centraal staat het experimenteren met methodes voor zelforganiseren en bewustwording van het samenwerkingsproces: een bewust team kan zelf écht verder.

(Inspiratie)bronnen o.a. Reinventing organisations (Frederic Laloux), gedachtegoed van holocracy.

voor wie
Deze training is met name geschikt voor afdelingen en teams die zelfsturend willen of moeten werken.

tijdsduur
1 dag

resultaat

  • kennis en inzicht in de mogelijkheden van zelfsturing
  • beeld van randvoorwaarden en middelen
  • handvatten voor onderlinge samenwerking en afstemming

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van jullie team, afdeling of organisatie kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl