X
Informatie rondom
het coronavirus

update rondom persconferentie 12 januari: lockdown tot 9 februari

Vanaf 15 december tot tenminste 9 februari 2021 geldt in Nederland een lockdown. Voor informatie van de Rijksoverheid klik hier. Gedurende de periode van de lockdown is het alleen mogelijk om online te trainen. Voor teamtrainingen en OR-trainingen is dit inmiddels een professioneel alternatief, waarin Loof ruime ervaring en expertise heeft. Al onze trainingen bieden we dan ook online aan.

Onze trainingen Pensioen in Zicht bieden we in deze periode niet online aan, omdat de formule van deze trainingen sterk is gebaseerd op het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. We hebben daarom de planning opgeschoven. Bij onverhoopte verlenging van de lockdown worden de data opnieuw aangepast. Een en ander altijd in overleg met de deelnemers.

De periode na de lockdown

Voor het organiseren van trainingen en bijeenkomsten volgt Loof de actuele adviezen van de NRTO (Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen). Dit betekent dat -ook na de lockdown- er sprake zal zijn van strikte voorwaarden en veiligheidsprotocollen. Loof werkt bijvoorbeeld met een afgebakende groepsgrootte afgestemd op de zaalruimte.

In het voorjaar weer veilig en gezond trainen in professionele accommodaties

Pensioen in Zicht trainingen na afloop van de lockdown
Voor onze trainingen Pensioen in Zicht betekent dit dat we, in overleg met onze vaste hotels, aanpassingen hebben gemaakt in de zaalplanning en dat een aantal gezamenlijke activiteiten in de programma’s anders georganiseerd worden. Groepswandelingen worden bijvoorbeeld individuele of duo-wandelingen. Onze ervaringen leren ons dat dit in de praktijk goed mogelijk is. Het Loof protocol vindt u hier.

Medezeggenschap- en teamtrainingen na afloop van de lockdown
Voor deze trainingen kan er op locatie getraind worden, mits de gekozen accommodatie voldoet aan de noodzakelijk vereisten om veilig te kunnen trainen en verblijven. Ons pragmatisch advies is om maatwerk vooral in company te plannen. Trainingen op eigen locatie of op zorgvuldig geselecteerde locaties die voorbereid zijn op de huidige spelregels. Onze trainingen met open inschrijvingen bieden we in deze periode online aan. Zie ons protocol voor deelnemers aan trainingen.

Online (en hybride) trainingen als alternatieven
Voor bijna alle trainingen op het gebied van medezeggenschap en teamontwikkeling is een online variant mogelijk. Bovendien is de hybride vorm van trainen een tussenoplossing als er weer op locatie getraind kan gaan worden. Hierbij doen eventuele kwetsbare of zieke deelnemers vanuit huis via een online verbinding mee met de deelnemers op locatie. Onze ervaring is dat online en hybride trainingen ook uitdagend, persoonlijk en innovatief vormgegeven kunnen worden.

Vragen?
Wij staan u graag te woord en zijn bereikbaar op 072 589 1 589.

NB: de foto’s op de website van Loof zijn genomen voor corona.