X
Informatie rondom
het coronavirus

update rondom persconferentie 11 mei

Stapje voor stapje gaat de samenleving open. De regering heeft een openingsplan opgesteld. Op maandag 17 mei wordt de knoop definitief doorgehakt of stap 2 van dit plan definitief gezet gaat worden en dan kunnen de versoepelingen woensdag 19 mei ingaan. Op 1 juni wordt meer bekend over stap 3, die nu op 9 juni gepland staat. Voor informatie van de Rijksoverheid klik hier.

Trainingen in company zijn mogelijk
Een training of begeleidingssessie kan in company plaatsvinden mits er vooraf een gezondheidscheck is gedaan, er maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn en er voldoende afstand kan worden gehouden. En uiteraard gelden daarnaast de overige regels; het Loof protocol vindt u hier. Kort samengevat: ‘voor binnenruimtes/locaties die open zijn geldt een uitzondering op het maximale aantal van 30 personen per ruimte in de volgende situaties: [..] onderwijsinstellingen, trainingsinstellingen en kinderopvang [..] Loof volgt hierbij de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding). Voor meer informatie, lees verder op de website van de NRTO.

Binnenkort weer veilig en gezond trainen in professionele accommodaties
Voor het organiseren van trainingen en bijeenkomsten volgt Loof de actuele adviezen van de NRTO (Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen). Dit betekent dat er sprake zal zijn van strikte voorwaarden en veiligheidsprotocollen. Loof werkt bijvoorbeeld met een afgebakende groepsgrootte afgestemd op de zaalruimte.

Pensioen in zicht trainingen
Onze trainingen Pensioen in Zicht bieden we niet online aan, omdat de formule van deze trainingen sterk is gebaseerd op het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. Omdat de hotelaccommodaties en zalen nog gesloten blijven tot nader bericht, betekent dit dat we de trainingen Pensioen in Zicht opschuiven. Een aangepast overzicht vindt u hier. Wij hopen vanaf 9 juni onze trainingen weer kunnen te verzorgen op locatie. Mocht dit onverhoopt niet doorgaan, worden de data opnieuw aangepast. Een en ander altijd in overleg met de deelnemers.

Wanneer de training weer kunnen plaatsvinden op locatie hebben we voor onze trainingen Pensioen in zicht, in overleg met onze vaste hotels, aanpassingen gemaakt in de zaalplanning en een aantal gezamenlijke activiteiten in de programma’s anders georganiseerd. Groepswandelingen worden bijvoorbeeld individuele of duo-wandelingen. Onze ervaringen leren ons dat dit in de praktijk goed mogelijk is. Het Loof protocol vindt u hier.

Medezeggenschap- en teamtrainingen op locatie
Voor deze trainingen kan er op locatie getraind worden, mits de gekozen accommodatie voldoet aan de noodzakelijk vereisten om veilig te kunnen trainen en verblijven. Ons pragmatisch advies is om maatwerk vooral in company te plannen. Trainingen op eigen locatie of op zorgvuldig geselecteerde locaties die voorbereid zijn op de huidige spelregels. Onze trainingen met open inschrijvingen bieden we in deze periode online aan. Zie ons protocol voor deelnemers aan trainingen.

Online (en hybride) trainingen als alternatieven
Voor bijna alle trainingen op het gebied van medezeggenschap en teamontwikkeling is een online variant mogelijk. Bovendien is de hybride vorm van trainen een tussenoplossing als er weer op locatie getraind kan gaan worden. Hierbij doen eventuele kwetsbare of zieke deelnemers vanuit huis via een online verbinding mee met de deelnemers op locatie. Onze ervaring is dat online en hybride trainingen ook uitdagend, persoonlijk en innovatief vormgegeven kunnen worden.

Vragen?
Wij staan u graag te woord en zijn bereikbaar op 072 589 1 589.

NB: de foto’s op de website van Loof zijn genomen voor corona.