Hoezo gestopt met werken?

Mensen die stoppen met werken noemen ‘van moeten naar mogen’ vaak de belangrijkste verandering. De vrijheid die lonkt om de dag op je eigen manier in te delen, meer en langer op vakantie te gaan (liefst buiten het seizoen!), je hobby’s weer nieuw leven in te blazen en nu eindelijk eens met een moestuin te beginnen. Je mag en kunt het als gepensioneerde allemaal zelf bepalen.

Je langgekoesterde droom najagen. Dat is wat een net  gepensioneerd stel graag wilde doen. Na jarenlang programma’s zoals ‘Ik Vertrek’ te hebben gezien, wisten ze het zeker: na hun pensionering als gastheer en gastvrouw voor een reisorganisatie werken op een buitenlandse camping! Italië was altijd al hun favoriete vakantieland geweest, dus de keuze was eenvoudig.

Tijdens de training pensioen in zicht deden ze hun plannen enthousiast uit de doeken. De andere deelnemers luisterden met verbazing naar hun verhalen en  reageerden niet bijster positief. Sterker nog, zij zeiden dat geen haar op hun hoofd eraan dacht om ook zoiets te gaan doen. Een vragenvuur volgde: “hadden ze er wel rekening mee gehouden dat dit hard werken was? Was het niet een veel beter idee om lekker boeken te lezen en te luieren? En wat als één van de twee minder goed ter been werd? En spraken ze wel Italiaans? Dit zorgde er alleen maar voor dat het ‘ondernemende’ stel met nog meer vastberadenheid uitkeek naar hun nieuwe baan. Ze zouden hun huis in Nederland aanhouden en van 1 april tot 1 november naar hun nieuwe standplaats vertrekken. Ze konden niet wachten.

Na het eerste seizoen nam ik contact met ze op om te vragen hoe het was gegaan. Vol enthousiasme vertelden ze dat het contact met de gasten superleuk was, de plek geweldig, het werk afwisselend, en ze leerden elke dag nieuwe dingen. Kortom, het was het leukste werk dat ze ooit hadden gedaan. Ze hadden zelfs al ingetekend voor een tweede seizoen. Een mooi voorbeeld van hoe belangrijk het is om je droom na te jagen!

Jacqueline Hovius | Maaike Verheul

delen:

Meer informatie?

Neem voor informatie over onze trainingen en begeleiding contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl