X
Informatie rondom
het coronavirus

Over Loof training en advies

Loof is een middelgroot trainingsbureau en gespecialiseerd in teamtrainingen, medezeggenschap en pensioen in zicht. We werken met een vaste trainersgroep van 20 trainers, waarvan een deel als associate aan ons bureau verbonden is. Ons kantoor is gevestigd in Bergen NH en we trainen door heel Nederland. Loof is geaccrediteerd door de NRTO, Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Daarnaast gecertificeerd door het CRKBO. Voor de medezeggenschapstrainingen heeft Loof de certificering van het SCOOR (onderdeel SER).

Onze wortels

Volkshogeschool Bergen, foto Cas Oorthuijs

Onze wortels liggen in de Volkshogeschool Bergen. Als onafhankelijk trainingsbureau komen we voort uit deze Volkshogeschool, opgericht in 1946, om mensen nieuwe perspectieven te bieden voor de (naoorlogse) toekomst. Vorming en ontwikkeling heette dat indertijd. Uitdagen om te groeien zit in ons DNA. Of het nu gaat om de balans versterken in teams, nieuwe wegen verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap. Ons professionele hart gaat sneller kloppen als we mensen, teams en organisatie kunnen helpen te groeien. De afgelopen decennia is het bureau veranderd, maar ons DNA is gelijk gebleven.

Opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT. De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Blijf Groep, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ‘s Heeren Loo Zorggroep, HMC Bronovo, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losbergen de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, Pepsico en vele anderen.

Waarom kiezen voor Loof?

trainingsbureau-loof-bureau-talja-zeegers
  • Meer dan 50 jaar ervaring met het geven van trainingen en advisering.
  • Hoog opgeleide, ervaren trainers en teamcoaches.
  • Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  • Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, management drives, Disc, ACT, Belbin etc.).
  • Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.
  • Vernieuwer in medezeggenschap.
  • Persoonlijke aanpak pensioentrainingen.
  • Specialist in sterke teams.

Privacy, opdrachtvoorwaarden en kwaliteit

directie

Directie Loof Mark Zwijnenburg

mark zwijnenburg

“Ik ben gevormd in allerlei rollen als manager. Van marketing manager bij NRC Handelsblad tot pionier bij een startup. Vanuit deze praktijkervaring ben ik nu actief als trainer en adviseur voor teams, ondernemingsraden en pensioen in zicht. Altijd op zoek naar verrassende invalshoeken, maar vooral gericht op trainingen die resultaat opleveren. Wars van onnodige ingewikkeldheid en met het doel van mens, team en organisatie voor ogen.
Ik geloof in dienend leiderschap; als directeur ben ik vooral de ‘chef de mission’.”

Directeur Loof, Thijs Paffen

thijs paffen

“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen en ook ons eigen team, graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse teams en ondernemingsraden bij hun leer-vraagstukken begeleid. Als ‘chef d’équipe’ bouw ik bovendien voortdurend met de Loof trainers en coaches aan ons eigen team.”

bureaumedewerkers

blogs en dossiers

De OR als sterk team

15 oktober 2021 – De OR als sterk team. Workshop teamontwikkeling door Loof. Lees hier meer over onze workshop op OR Live. en bekijk de handout.

Lees verder
mijn partner stopt met werken, ik niet

16 augustus 2021 – Mensen die met pensioen gaan, nemen vaak hun partner mee naar de training. Soms zegt de partner-van dan: “deze training is niet voor mij bedoeld, ik ben alleen mee voor de gezelligheid.” Is dat zo?

Lees verder
rouw over werkverlies

17 mei 2021 – Het bevalt de meeste mensen goed, het leven als gepensioneerde. Maar soms voelt het anders dan gedacht. Dan bekruipt je het gevoel dat je iets kwijt bent, een gevoel van verlies. Dit gevoel is niet goed in woorden uit te drukken, maar uit onderzoek blijkt dat de eerste fase dat je met pensioen bent, een gevoel van rouw kan geven.

Lees verder
Hoezo gestopt met werken?

25 maart 2021 – Mensen die stoppen met werken noemen ‘van moeten naar mogen’ vaak de belangrijkste verandering. De vrijheid die lonkt om de dag op je eigen manier in te delen, meer en langer op vakantie te gaan (liefst buiten het seizoen!), je hobby’s nieuw leven in te blazen en eindelijk met een moestuin te beginnen.

Lees verder
Het echte afscheidsmoment

25 maart 2021 – Jos. Een grote stevige man. Hij had ruim 40 jaar als buschauffeur gewerkt. Tijdens de pensioen in zicht training bleef hij wat op de achtergrond en was hij niet zo spraakzaam. Maar toen hij het woord nam werd het stil in de groep, doodstil. Aarzelend begon hij te vertellen over zijn allerlaatste dag op de bus.

Lees verder
van reuring naar rust

12 maart 2021 – Afscheid nemen van je werk is niet een kwestie van de deur van je werkzame leven dicht doen, de draad van je nieuwe levensfase oppakken en gewoon verder leven. Dat is bijna niet mogelijk als je meer dan 40 jaar hebt gewerkt. Werken is in de loop van al die jaren onder je huid gaan zitten.

Lees verder