Over Loof training en advies

Loof is een middelgroot trainingsbureau en gespecialiseerd in teamtrainingen, medezeggenschap en pensioen in zicht. We werken met een vaste trainersgroep van 20 trainers, waarvan een deel als associate aan ons bureau verbonden is. Ons kantoor is gevestigd in Bergen (NH) en we trainen door heel Nederland. Loof is geaccrediteerd door de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) en gecertificeerd voor ISO 9001:2015, CRKBO en voor de medezeggenschapstrainingen voor SCOOR-RMZO (onderdeel SER).

Onze wortels

Volkshogeschool Bergen, foto Cas Oorthuijs

Onze wortels liggen in de Volkshogeschool Bergen. Als onafhankelijk trainingsbureau komen we voort uit deze Volkshogeschool, opgericht in 1946, om mensen nieuwe perspectieven te bieden voor de (naoorlogse) toekomst. Vorming en ontwikkeling heette dat indertijd. Uitdagen om te groeien zit in ons DNA. Of het nu gaat om de balans versterken in teams, nieuwe wegen verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap. Ons professionele hart gaat sneller kloppen als we mensen, teams en organisatie kunnen helpen te groeien. De afgelopen decennia is het bureau veranderd, maar ons DNA is gelijk gebleven.

Opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT. De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ‘s Heeren Loo Zorggroep, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losberger de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, PepsiCo en vele anderen.

Waarom kiezen voor Loof?

trainingsbureau-loof-bureau-talja-zeegers
  • Meer dan 50 jaar ervaring met het geven van trainingen en advisering.
  • Hoog opgeleide, ervaren trainers en teamcoaches.
  • Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  • Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, Management Drives, DISC, ACT, Belbin etc.).
  • Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.
  • Vernieuwer in medezeggenschap.
  • Persoonlijke aanpak pensioentrainingen.
  • Specialist in sterke teams.

Privacy, opdrachtvoorwaarden en kwaliteit

directie

Directie Loof Mark Zwijnenburg

mark zwijnenburg

“Ik ben gevormd in allerlei rollen als manager. Van marketing manager bij NRC Handelsblad tot pionier bij een startup. Vanuit deze praktijkervaring ben ik nu actief als trainer en adviseur voor teams, ondernemingsraden en pensioen in zicht. Altijd op zoek naar verrassende invalshoeken, maar vooral gericht op trainingen die resultaat opleveren. Wars van onnodige ingewikkeldheid en met het doel van mens, team en organisatie voor ogen.
Ik geloof in dienend leiderschap; als directeur ben ik vooral de ‘chef de mission’.”

Directeur Loof, Thijs Paffen

thijs paffen

“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen en ook ons eigen team, graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse teams en ondernemingsraden bij hun leer-vraagstukken begeleid. Als ‘chef d’équipe’ bouw ik bovendien voortdurend met de Loof trainers en coaches aan ons eigen team.”

bureaumedewerkers

blogs en dossiers

Gedeelde doelen als voedingsbodem voor effectieve samenwerking

29 augustus 2023 – Om van samenwerken een succes te maken is het onder andere belangrijk om voor ogen te houden welk doel je met elkaar wilt realiseren.

Lees verder
We krijgen een nieuwe bestuurder

23 augustus 2023 – Adviesrecht van OR bij benoemingen Waarom een nieuw artikel schrijven als er al een goed artikel beschikbaar is? In 2016 schreven vader en dochter, Goos & Sarah Westerlaken een artikel over de rol van de OR als er een nieuwe bestuurder wordt aangekondigd. Dit artikel is nog steeds een parel in helderheid en praktische toepasbaarheid….

Lees verder
Als OR invloed uitoefenen bij een overname

22 juni 2023 – Een overname kan veel veranderingen met zich meebrengen. Hoe kun je als or invloed uitoefenen bij een overname op het besluitvormingsproces en de belangen van de werknemers behartigen? In dit blog vier tips met antwoord op deze vraag zodat je als OR meer invloed hebt bij een overname.

Lees verder
Trainer medezeggenschap, dat is saai?!

15 juni 2023 – Trainer medezeggenschap, saai? Diversiteit, afwisseling en dynamiek zijn wel de sleutelwoorden voor een trainer medezeggenschap. Benieuwd waarom en ook zelf interesse in een trainersopleiding medezeggenschap?

Lees verder
Tips voor een OR-training

12 juni 2023 – Op zoek naar tips voor een OR-training? Waar bestaat een goede training uit? Wij geven je 5 tips die je als zzp’er kunnen helpen een OR-training te geven.

Lees verder
Succesvol hybride samenwerken

5 juni 2023 – Samenwerken in een virtuele wereld is niet meer weg te denken. De hybride werkplek zorgt hiermee voor een extra laag van complexiteit omdat er nog meer variabelen zijn waar bij teamwerk rekening moet worden gehouden. Door aan te sluiten op interpersoonlijke behoeftes kan je hybride werken laten slagen.

Lees verder