X
Informatie rondom
het coronavirus

Over Loof training en advies

Loof is een middelgroot trainingsbureau en is gespecialiseerd in teamtrainingen, medezeggenschap en pensioen in zicht. We werken met een vaste trainersgroep van 20 trainers, waarvan een deel als associate aan ons bureau verbonden is. Ons kantoor is gevestigd in Bergen NH en we trainen door heel Nederland. Loof is geaccrediteerd door de NRTO, Nederlandse Raad voor Training en Opleiding. Daarnaast gecertificeerd door het CRKBO. Voor de medezeggenschapstrainingen heeft Loof de certificering van het SCOOR (onderdeel SER).

Onze wortels

Volkshogeschool Bergen, foto Cas Oorthuijs

Onze wortels liggen in de Volkshogeschool Bergen. Als onafhankelijk trainingsbureau komen we voort uit deze Volkshogeschool, opgericht in 1946, om mensen nieuwe perspectieven te bieden voor de (naoorlogse) toekomst. Vorming en ontwikkeling heette dat indertijd. Uitdagen om te groeien zit in ons DNA. Of het nu gaat om de balans versterken in teams, nieuwe wegen verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap. Ons professionele hart gaat sneller kloppen als we mensen, teams en organisatie kunnen helpen te groeien. De afgelopen decennia is het bureau veranderd, maar ons DNA is gelijk gebleven.

Opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT.
De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Blijf Groep, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ‘s Heeren Loo Zorggroep, HMC Bronovo, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losbergen de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, Pepsico en vele anderen.

Waarom kiezen voor Loof?

  • Meer dan 50 jaar ervaring met het geven van trainingen en advisering.
  • Hoog opgeleide, ervaren trainers en teamcoaches.
  • Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  • Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, management drives, Disc, ACT, Belbin etc.).
  • Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.
  • Vernieuwer in medezeggenschap.
  • Persoonlijke aanpak pensioentrainingen.
  • Specialist in sterke teams.

opdrachtvoorwaarden

Onze opdrachtvoorwaarden treft u hieronder aan. Belangrijk om te weten is dat we bij onverhoopte annulering trapsgewijs annuleringskosten in rekening brengen. Bij trainingen, coaching en advisering werken wij op basis van een (digitaal) getekende opdrachtbevestiging. Reis- en verblijfkosten van de trainer zijn bij maatwerktrainingen, coaching en advisering voor rekening van de opdrachtgever. Reistijd van de trainer is inclusief en indien de accommodatie verder dan 100 km reizen vanaf Bergen is, blijft de trainer in principe overnachten. Klik hier voor onze opdrachtvoorwaarden training individuele deelname en onze opdrachtvoorwaarden voor maatwerktraining en advies.

ons privacybeleid in 7 principes samengevat

Hoe wij voor uw privacy zorgen:
Naar aanleiding van wetgeving over de bescherming van persoonsgegevens door bedrijven (de AVG), hebben wij onze activiteiten onder de loep genomen. Met als resultaat 7 principes die samenvatten wat u van ons m.b.t. ons privacybeleid kunt verwachten. Wij vragen bijvoorbeeld niet om onnodige persoonsgegevens, we delen persoonsgegevens niet met derden, wij zijn zuinig op uw mailbox. Lees hier onze 7 principes.

directie

Directie Loof Mark Zwijnenburg

mark zwijnenburg

“Ik ben gevormd in allerlei rollen als manager. Van marketing manager bij NRC Handelsblad tot pionier bij een startup. Vanuit deze praktijkervaring ben ik nu actief als trainer en adviseur voor teams, ondernemingsraden en pensioen in zicht. Altijd op zoek naar verrassende invalshoeken, maar vooral gericht op trainingen die resultaat opleveren. Wars van onnodige ingewikkeldheid en met het doel van mens, team en organisatie voor ogen.
Ik geloof in dienend leiderschap; als directeur ben ik vooral de ‘chef de mission’.”

Directeur Loof, Thijs Paffen

thijs paffen

“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen en ook ons eigen team, graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse teams en ondernemingsraden bij hun leer-vraagstukken begeleid. Als ‘chef d’équipe’ bouw ik bovendien voortdurend met de Loof trainers en coaches aan ons eigen team.”

bureaumedewerkers

trainers

Blogs en dossiers

Hoezo gestopt met werken?

25 maart 2021 – Mensen die stoppen met werken noemen ‘van moeten naar mogen’ vaak de belangrijkste verandering. De vrijheid die lonkt om de dag op je eigen manier in te delen, meer en langer op vakantie te gaan (liefst buiten het seizoen!), je hobby’s nieuw leven in te blazen en eindelijk met een moestuin te beginnen.

Lees verder
Het echte afscheidsmoment

25 maart 2021 – Jos. Een grote stevige man. Hij had ruim 40 jaar als buschauffeur gewerkt. Tijdens de pensioen in zicht training bleef hij wat op de achtergrond en was hij niet zo spraakzaam. Maar toen hij het woord nam werd het stil in de groep, doodstil. Aarzelend begon hij te vertellen over zijn allerlaatste dag op de bus.

Lees verder
van reuring naar rust

12 maart 2021 – Afscheid nemen van je werk is niet een kwestie van de deur van je werkzame leven dicht doen, de draad van je nieuwe levensfase oppakken en gewoon verder leven. Dat is bijna niet mogelijk als je meer dan 40 jaar hebt gewerkt. Werken is in de loop van al die jaren onder je huid gaan zitten.

Lees verder
de ondernemingsraad als onderhandelaar over arbeidsvoorwaarden

3 maart 2021 – Een ondernemingsraad die met de bestuurder gaat onderhandelen over meer onderwerpen dan in de WOR staan, moet die extra bevoegdheden vastleggen in een overeenkomst.

Lees verder
Hoe sterk is je team?

9 februari 2021 – Aan de slag met je team Auteur: Remco Bakker, trainer bij Loof Wie wil dat nu niet? Werken in een sterk team of manager zijn van een sterk team? Degene die ons webinar over sterke teams gevolgd hebben, herkennen waarschijnlijk herkende je elementen daaruit en mogelijk deels nieuwe dingen gehoord. Maar hoe ga je praktisch…

Lees verder
Vergroot je invloed als or-lid

23 november 2020 – Als or-lid wil je dat er serieus gekeken wordt naar jullie adviezen en initiatieven. Maar wat kun je doen wanneer je merkt dat dit niet lukt? Lees hoe je op een constructieve manier je invloed kunt vergroten.

Lees verder