Over Loof training en advies

Loof is een middelgroot trainingsbureau en gespecialiseerd in teamtrainingen, medezeggenschap en pensioen in zicht. We werken met een vaste trainersgroep van 20 trainers, waarvan een deel als associate aan ons bureau verbonden is. Ons kantoor is gevestigd in Bergen (NH) en we trainen door heel Nederland. Loof is geaccrediteerd door de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) en gecertificeerd voor ISO 9001:2015, CRKBO en voor de medezeggenschapstrainingen voor SCOOR-RMZO (onderdeel SER).

Onze wortels

Volkshogeschool Bergen, foto Cas Oorthuijs

Onze wortels liggen in de Volkshogeschool Bergen. Als onafhankelijk trainingsbureau komen we voort uit deze Volkshogeschool, opgericht in 1946, om mensen nieuwe perspectieven te bieden voor de (naoorlogse) toekomst. Vorming en ontwikkeling heette dat indertijd. Uitdagen om te groeien zit in ons DNA. Of het nu gaat om de balans versterken in teams, nieuwe wegen verkennen bij pensioen in zicht, vernieuwing van medezeggenschap. Ons professionele hart gaat sneller kloppen als we mensen, teams en organisatie kunnen helpen te groeien. De afgelopen decennia is het bureau veranderd, maar ons DNA is gelijk gebleven.

Opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT. De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ‘s Heeren Loo Zorggroep, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losberger de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale- Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, PepsiCo en vele anderen.

Waarom kiezen voor Loof?

trainingsbureau-loof-bureau-talja-zeegers
  • Meer dan 50 jaar ervaring met het geven van trainingen en advisering.
  • Hoog opgeleide, ervaren trainers en teamcoaches.
  • Specialist in breinleren; boeiende trainingen met duurzaam effect.
  • Breed scala van analyse instrumenten (MBTI, Management Drives, DISC, ACT, Belbin, etc.).
  • Ruime ervaring met effectieve online trainingen en e-learning.
  • Vernieuwer in medezeggenschap.
  • Persoonlijke aanpak pensioentrainingen.
  • Specialist in sterke teams.

Privacy, opdrachtvoorwaarden en kwaliteit

directie

Directie Loof Mark Zwijnenburg

mark zwijnenburg

“Ik ben gevormd in allerlei rollen als manager. Van marketing manager bij NRC Handelsblad tot pionier bij een startup. Vanuit deze praktijkervaring ben ik nu actief als trainer en adviseur voor teams, ondernemingsraden en pensioen in zicht. Altijd op zoek naar verrassende invalshoeken, maar vooral gericht op trainingen die resultaat opleveren. Wars van onnodige ingewikkeldheid en met het doel van mens, team en organisatie voor ogen.
Ik geloof in dienend leiderschap; als directeur ben ik vooral de ‘chef de mission’.”

Directeur Loof, Thijs Paffen

thijs paffen

“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen en ook ons eigen team, graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken. Afgelopen jaren heb ik met veel plezier diverse teams en ondernemingsraden bij hun leer-vraagstukken begeleid. Als ‘chef d’équipe’ bouw ik bovendien voortdurend met de Loof trainers en coaches aan ons eigen team.”

bureaumedewerkers

Loof is sponsor van JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin íeder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC organiseert haar programma samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Loof is er daar sinds 2023 een van. We dragen niet alleen financieel bij om de JINC projecten mogelijk te maken. Medewerkers van Loof stappen in de rol van sollicitatietrainer of -coach om de jongeren te inspireren en kennis over te dragen. Bij Loof krijgen we er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen. Zo versterken wij onze binding met de maatschappij en merken we dat onze medewerkers het geven van de sollicitatietraining een dankbare en inspirerende ervaring vinden.

Iedereen groeit met JINC.

blogs en dossiers

Werven van nieuwe OR-leden

1 juli 2024 – Is jullie OR op zoek naar nieuwe leden maar weten jullie niet goed hoe? Loof heeft 5 tips bij het werven van nieuwe OR-leden. Lees de tips en laat je inspireren en activeren.

Lees verder
Van gefrustreerde naar sterk verbonden teamspelers

10 juni 2024 – Lees in deze blog meer over het model van Patrick Lencioni ‘de vijf frustraties van teamwerk’ en hoe dit model van waarde kan zijn voor de ontwikkeling van teams en van de individuele teamleden.

Lees verder
Praktische besluitvorming met het BOB-model

25 mei 2024 – Een OR-vergadering kan snel ontaarden in chaos, waar meningen en feiten door elkaar vliegen en de agenda uit zicht verdwijnt. Dit leidt vaak tot onduidelijke besluitvorming. Een gestructureerde aanpak kan dit veel efficiënter en transparanter maken. Het BOB-model (Beeldvorming, Oordeelsvorming, Besluitvorming) helpt je om overzichtelijk en doelgericht besluiten te nemen tijdens OR-vergaderingen.

Lees verder
Hoe sterk is jouw team?

13 mei 2024 – Sterke teams hebben zich de vaardigheid van het balanceren eigen gemaakt, waardoor ze zich voortdurend blijven ontwikkelen en soepel weten af te stemmen op veranderende omstandigheden. Hoe sterk is jouw team? Waar begin je wanneer je de balans wilt opmaken om dit in beeld te brengen?

Lees verder
Van eilandjes naar sterke samenwerking in teamverband

12 april 2024 – Om te kunnen achterhalen hoe deze eilandjescultuur kan ontstaan en hoe je dit kunt voorkomen helpt het om te weten hoe teams zich ontwikkelen.

Lees verder
Hoe dragen Sterke Teams bij aan welzijn op de werkvloer?

5 maart 2024 – Het thema werkgeluk staat steeds vaker op de agenda van organisaties. Diverse onderzoeken tonen aan dat gelukkige medewerkers beter presteren, creatiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Juist in teamverband kan er goed aan werkgeluk gewerkt worden.

Lees verder