X
Informatie rondom
het coronavirus

Pensioen in zicht

Belangrijk keerpunt in je leven
Stoppen met werken is een grote verandering, een belangrijk keerpunt in je leven. Het is goed om bewust stil te staan bij wat dit voor je betekent. Met de pensioen in zicht (PIZ) training van Loof kunt u hiervoor de tijd en ruimte nemen. De training biedt u de gelegenheid om de balans op te maken van uw werkzame leven en zelfbewust lijnen uit te zetten voor die eerste periode na het werk. Een training met vaak verrassende inzichten, gericht op een goede afsluiting én op nieuwe ambities en plannen.

Update beleid corona n.a.v. persconferentie van 11 mei

De komende maanden geldt vanwege de Corona-crisis nog een lockdown. Voor informatie van de Rijksoverheid klik hier. De overheid heeft voor de komende periode een stappenplan opgesteld, waarbij er, afhankelijk van de situatie, een volgende stap wordt gezet. Vanaf 19 mei wordt er een aantal maatregelen versoepeld, maar er is nog niet bekend vanaf wanneer onze pensioen in zicht trainingen kunnen doorgaan. De trainingen tot 26 mei worden in overleg met de deelnemers verplaatst. Wij hopen dat er snel een volgende stap gezet kan worden en wij de trainingen weer kunnen hervatten. Zodra er meer bekend is, plaatsen wij de informatie op onze site.

Periode na de lockdown
Voor het organiseren van trainingen en bijeenkomst volgt Loof de actuele adviezen van de NRTO (Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen). Dit betekent dat -ook na de lockdown- er strikte voorwaarden en veiligheidsprotocollen gelden. Loof werkt bijvoorbeeld met een afgebakende groepsgrootte, afgestemd op de zaalruimte.

In overleg met onze vaste hotels zijn er aanpassingen voor ontbijt, lunch, diner en de trainingsruimte. Een aantal gezamenlijke activiteiten in de programma’s wordt anders georganiseerd. Groepswandelingen worden bijvoorbeeld individuele of duo-wandelingen. Onze ervaringen in de praktijk leren ons dat dit goed mogelijk is. Het Loof protocol vindt u hier. Elke deelnemer ontvangt twee weken voorafgaand aan de training nadere informatie.

Van afscheid nemen op het werk tot zoeken naar een nieuwe structuur
In onze trainingen besteden we aandacht aan thema’s zoals afscheid nemen van je werk en collega’s (in tijden van Corona), het opmaken van de balans, inzicht krijgen in je sociale netwerk, aandacht voor vitaliteit, het stellen van prioriteiten en het zoeken naar een nieuwe structuur.   

NB: de foto’s van onze trainingen zijn genomen vóór corona.

Vraag het de notaris
Deze periode is vaak ook geschikt om stil te staan of zaken op de juiste manier zijn geregeld op het gebied van erven, schenken en de Wet Langdurige Zorg. De presentatie van de notaris geeft u interessante inzichten; dit onderdeel wordt door deelnemers hoog gewaardeerd. Zie vraag het de notaris.

Deelname samen, alleen of single
Veel deelnemers met partner kiezen ervoor om de training met hun partner te volgen. Het blijkt van waarde (ook uit de reviews) om bewust samen stil te staan bij de keuzes na het stoppen met werken. Natuurlijk kunt u de training ook alleen volgen; de inhoud blijft gelijk. De single training heeft net wat meer aandacht voor het single-leven na een pensioen; uiteraard bent u als single ook welkom bij de overige trainingen.

Maatwerk pensioentraining
Loof biedt tevens een maatwerk pensioentraining aan, bedoeld voor organisaties die hun medewerkers wat extra’s willen bieden. Wij leveren de basis van deze training en daar worden de wensen van de deelnemers aan toegevoegd. De training vindt plaats op een eigen locatie, een zelf geselecteerde plek of op een van onze bestaande accommodaties. Zo wordt de maatwerk pensioentraining een exclusieve training voor uw medewerkers. Nieuwsgierig? Mail of bel met Margriet Hovens, piz@looftrainingen.nl | 072 5891570.

Aandacht en veiligheid in de groep
De training vindt plaats in een groep van circa 18 deelnemers. Dit is groot genoeg om met elkaar ervaringen en inzichten uit te wisselen en klein genoeg voor persoonlijke aandacht. Wij streven ernaar dat het veilig is in de groep, zodat er respect en serieuze aandacht is voor elke deelnemer en er ook voldoende ruimte is om te ontspannen en lol met elkaar te hebben.

Brochures
In onze brochures ‘neem de tijd’ vindt u alle thema’s en data en ze geven een goed beeld van onze unieke locaties en accommodaties. De brochures kunt u ook per post ontvangen, wij sturen ze u graag toe. Aanvragen kan hier.

Inschrijven
Direct inschrijven? Ga naar de agendapagina en kies de training en datum van uw keuze. Klik op de gekozen training en vul het het formulier in (rechts op de pagina). De trainingen die in de agenda in het lichtgrijs worden weergegeven zijn helaas al vol geboekt.

Informatie
Wilt u extra informatie of advies? Mail of bel gerust met Margriet Hovens, piz@looftrainingen.nl | 072 5891570. Al gekozen? Dan kunt u zich bij de gewenste training aanmelden. Klik hier voor het handige agendaoverzicht met data en trainingen.

Blog pensioen in zicht

Hoezo gestopt met werken?

25 maart 2021 – Mensen die stoppen met werken noemen ‘van moeten naar mogen’ vaak de belangrijkste verandering. De vrijheid die lonkt om de dag op je eigen manier in te delen, meer en langer op vakantie te gaan (liefst buiten het seizoen!), je hobby’s nieuw leven in te blazen en eindelijk met een moestuin te beginnen.

Lees verder
Het echte afscheidsmoment

25 maart 2021 – Jos. Een grote stevige man. Hij had ruim 40 jaar als buschauffeur gewerkt. Tijdens de pensioen in zicht training bleef hij wat op de achtergrond en was hij niet zo spraakzaam. Maar toen hij het woord nam werd het stil in de groep, doodstil. Aarzelend begon hij te vertellen over zijn allerlaatste dag op de bus.

Lees verder
van reuring naar rust

12 maart 2021 – Afscheid nemen van je werk is niet een kwestie van de deur van je werkzame leven dicht doen, de draad van je nieuwe levensfase oppakken en gewoon verder leven. Dat is bijna niet mogelijk als je meer dan 40 jaar hebt gewerkt. Werken is in de loop van al die jaren onder je huid gaan zitten.

Lees verder