mijn partner stopt met werken

Tijdens de training zijn er deelnemers die met hun partner meekomen die bij de eerste kennismaking zeggen: “deze training is niet voor mij, want ik stop nog niet met werken.” Of: “ik ben al gestopt, dus ik weet het allemaal al. Ik ben mee voor de gezelligheid.” Vaak valt het dan even stil, wat ongemakkelijk geschuifel, wat zuchten. En sommige andere deelnemers knikken bevestigend, zij herkennen het gevoel: wat doe ik hier?

Het is natuurlijk een goede en terechte vraag: is de training vooral bedoeld voor degene die stopt met werken? Is het proces van stoppen met werken een 1-manszaak? Het antwoord hierop is ja … en nee. Als je gestopt bent met werken moet je natuurlijk je eigen route zoeken in deze nieuwe levensfase. Wat wil jij? Welke keuzes wil jij maken? Tegelijkertijd betekent het voor jullie samen ook nogal wat, als één van de twee stopt met werken. Het is een keerpunt in het leven van jullie beiden en daarom raadzaam om samen te kijken naar hoe nu verder.

Het begint vaak al bij de keuze welke training pensioen in zicht jullie willen gaan doen. Samen kijk je welke datum, welke locatie en welk thema past. En zodra je informatie hebt ontvangen, is het fijn om dit ook met elkaar door te nemen. Op deze manier ben je samen direct betrokken bij de inhoud van de training en dat geeft een plezierig vooruitzicht.

En trouwens, onze ervaring is dat je als ‘partner van’ prima uit de voeten kunt met de opdrachten en activiteiten tijdens de training. Ook als je zelf nog niet stopt of juist al gestopt bent, is het immers zinvol om de balans op te maken, om terug te blikken én vooruit te kijken naar wat voor jou belangrijk is.

augustus 2021, Jacqueline Hovius | Maaike Verheul

delen:

Meer informatie?

Neem voor informatie over onze trainingen en begeleiding contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl