teamtraining

Met een DISC training krijgen teamleden meer inzicht in de gedragsstijlen van zichzelf en elkaar

Bouwen aan Sterke Teams met DISC 

Met een DISC-training komt er inzicht in de gedragsstijlen van de teamleden. De uitleg van de DISC profielen geven in begrijpelijke taal zicht op gedrag en communicatie van teamleden. Hierdoor verbetert de relatie in het team en zorgt deze teamtool voor een productievere werkomgeving.  

Wat is DISC? 

DISC is een teamontwikkeltool dat wordt gebruikt om de gedrag- en communicatiestijlen van mensen te analyseren. De letters D, I, S en C staan voor de vier persoonlijkheidsstijlen die dit model onderscheidt. Elke stijl heeft een eigen kleur. De kleuren zijn makkelijk te onthouden en te gebruiken voor gesprekken waarin de teamleden reflecteren op hun onderlinge samenwerking. 

Na het invullen van een vragenlijst krijgt ieder teamlid een persoonlijk profiel. Het profiel geeft inzicht in hoe teamleden geneigd zijn te communiceren met anderen, hoe zij gemotiveerd raken en hoe zij behandeld willen worden. Het model richt zich hiermee op concreet en waarneembaar gedrag. Daardoor wordt het eenvoudiger om de ander te ‘lezen’ als je kennis hebt van de DISC-profielen. Teamleden en leiders zijn daardoor beter in staat om in te spelen op wat ze van elkaar nodig hebben om succesvol samen te werken. 

Voor wie is DISC? 

De DISC methode is geschikt voor teams die in korte tijd willen leren hoe zij door middel van inzicht in gedragsstijlen hun sterke punten verder kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd leren teamleden om te gaan met beperkingen en valkuilen van zichzelf en elkaar.  

Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat de DISC test geen oordeel geeft over wat goed of fout is. De ene stijl is niet beter of slechter dan de andere stijl. Het gaat erom dat het team elkaar met behulp van een DISC cursus beter leert begrijpen. Het begrijpen en verklaren van gedrag van teamleden geeft waardevolle informatie en zet aan tot verbinding in het team.  

Een DISC-teamtraject bij Loof?

Voorafgaand aan een teamsessie van Loof vindt altijd een krachtige intake plaats om het ontwikkelvraagstuk van het team te bespreken.

Bouwen aan sterke teams zien wij namelijk als een gezamenlijk proces.

Met elkaar ontdekken we welke beweging een DISC-training in gang kan zetten voor een team of organisatie. Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat gaat al goed en wat moet men loslaten?

We maken concrete afspraken zodat het team de inzichten uit het DISC-profiel kan inzetten in de dagelijkse praktijk.

Dat doen we uiteraard op onze eigen wijze. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, met humor en creativiteit.

Zo laten we de teamleden met gekleurde ballen aan de slag, om spelenderwijs kennis te maken met de vier DISC kleuren. Bij Loof brengen we teams in beweging!   

Versterk de balans in teams met de tips uit ons whitepaper

Vandaag de dag werkt het grootste gedeelte van de beroepsbevolking samen in één of meerdere teams. Zo worden we steeds meer afhankelijk van elkaar. Goede samenwerking is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed team heeft twee doelen: waarde realiseren en zorg voor het team. Deze twee doelen moeten in balans zijn. Helaas raakt deze balans vaak verstoord waardoor één van de twee doelen de overhand krijgt. Maar wat kun je doen om deze balans te herstellen? Wij hebben er een waardevol whitepaper over geschreven, die jij nu vrijblijvend kunt downloaden. Zo ga je morgen al aan de slag om je teambalans te verbeteren.

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze begeleidingsaanbod voor teams of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!