or-verbeter-teamwork-in-OR

op zoek naar meer resultaat uit teams?

teamtrainingen met diverse thema’s of met inzet van teamontwikkeltools

Teamtraining

Bouwen aan sterke teams met een optimale samenwerking, vereist een balans tussen zorgen voor de teams zelf én realiseren van waarde voor anderen. Binnen deze twee uitersten spelen allerlei zaken die teams kunnen frustreren of laten floreren.

  • Gedeelde doelen die teamleden verbinden en motiveren
  • Vertrouwen en veiligheid als basis voor een open communicatie en feedback
  • Collectief leiderschap waarbij verantwoordelijkheden worden verdeeld
  • Verschillen waarderen met inzicht in de aanwezige kwaliteiten
  • Proactieve houding door durven initiatief te nemen en fouten te maken
  • Wendbaarheid en veerkracht vanuit veranderbewustzijn en veranderbereidheid

In een teamtraining gaan teamleden leren over samenwerking; wat is er bijvoorbeeld nodig om samen meer resultaat te bereiken dan de som der delen? Hoe werk je in teams zo samen dat alle leden zich waardevol voelen? Kennis delen en vaardigheden ontwikkelen staan centraal tijdens een Loof teamtraining.

Versterk de balans in teams met de tips uit ons whitepaper

Vandaag de dag werkt het grootste gedeelte van de beroepsbevolking samen in één of meerdere teams. Zo worden we steeds meer afhankelijk van elkaar. Goede samenwerking is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed team heeft twee doelen: waarde realiseren en zorg voor het team. Deze twee doelen moeten in balans zijn. Helaas raakt deze balans vaak verstoord waardoor één van de twee doelen de overhand krijgt. Maar wat kun je doen om deze balans te herstellen? Wij hebben er een waardevol whitepaper over geschreven, die jij nu vrijblijvend kunt downloaden. Zo ga je morgen al aan de slag om je teambalans te verbeteren.

Training Psychologische veiligheid

Succesvolle teams hebben één ding met elkaar gemeen. Er is een cultuur waar teamleden zich veilig voelen om zichzelf te zijn en hun mening te uiten. Daarom biedt Loof ook een teamtraining over het thema Psychologische Veiligheid. In de training zoomen we in op wat belangrijk is in het creëren van psychologische veiligheid en hoe dit in de werkomgeving versterkt kan worden.

Teamontwikkeltools

Naast diverse thema’s die we tijdens een teamtraining aandacht kunnen geven hebben wij verschillende teamontwikkeltools in huis om de ontwikkeling van het team te faciliteren. Hieronder vind je meer informatie over welke instrumenten wij tijdens een teamtraining kunnen inzetten.

Weten is nog geen doen

Sterke teams worden niet in één dag gebouwd. Ons advies is dan ook om in stappen te denken. De inzet van een teamontwikkeltool kan heel goed een eerste stap zijn van een teamontwikkeltraject. Een traject kan bestaan uit een serie teamcoaching sessies, of uit een combinatie van teambuilding, training en coaching in de praktijk.

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze begeleidingsaanbod voor teams of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!