Loof teamcoaching

Teamcoaching

teamcoaching gericht op hervinden van de balans

teamcoaching

Tijdens teamcoaching faciliteert Loof het team bij hun eigen ontwikkelvraag. Hierbij begeleiden we een team veelal in meerdere sessies tot het vooraf geformuleerde doel. We observeren en spiegelen en afhankelijk van de behoeften zorgen we voor aanvullende stappen. Dat kan een inventarisatie zijn van strijdige verwachtingen, een blik op impliciete waarde of onbewuste vaste routines. Teamcoaching ondersteunt het zelflerende vermogen van teams om zich te ontwikkelen tot Sterke Teams.

Onze teamcoaches creëren een vertrouwensbasis en dagen de teamleden uit om echt in gesprek te gaan met elkaar. Zo vinden wij het belangrijk om alle teamleden te betrekken bij de opdrachtformulering. Waar loopt het team echt tegenaan? Is dat vooraf niet helemaal duidelijk. Geen probleem. We nemen dan persoonlijke interviews af om tot de kern te komen. Zo zijn wij er niet alleen voor de belangen van de organisatie of management, maar juist voor het team zelf. Onderstaand staan vier overkoepelende thema’s die vaak terug komen tijdens teamcaoching en elkaar ook beïnvloeden.

voorbeelden van thema’s binnen teamcoaching

Tijdens de teamcoaching kunnen de volgende thema’s aan bod komen:

teamdoelen – Het hebben van duidelijke collectieve doelen creëert meer gezamenlijke waarde. Het gaat over het bestaansrecht van het team. Wie zijn wij als team? Wat voegen we aan waarde toe? Wat zijn onze doelen daarin?

structuur – Een goede structuur zorgt voor wendbaarheid van een team in veranderende omstandigheden. Hoe is ons team georganiseerd? Zijn processen, procedures en functies goed op elkaar afgestemd? Hoe staat het met (persoonlijk) leiderschap en besluitvorming?

teamdynamiek – Vertrouwen en veiligheid liggen aan de basis van elke goede samenwerking. Voelt iedereen zich veilig genoeg om te kunnen zeggen wat er gezegd moet worden? Hoe kun je verschillen tussen de afzonderlijke teamleden integreren en benutten?

context – Een goede balans creëren tussen het team en de overige teams binnen de organisatie zorgt voor een gezond krachtenveld. Het team heeft invloed op de organisatie en andere teams en andersom. Hoe gaan we hiermee om en hoe houden we de balans?

teamontwikkeling-out-of-the-box

Voordelen van Loof teamcoaching

Een persoonlijke aanpak met humor en creativiteit. Een vleugje eigenwijsheid en jarenlange ervaring met verschillende methodieken. Nét even anders kijken en buiten de gebaande paden treden. Dat is teamcoaching bij Loof.

  • teaminzichten tijdens en door groepsgesprekken
  • samen onderzoeken en reflecteren zet een team aan tot groei
  • actief blootleggen en bespreken van pittige vraagstukken
  • zichtbare en voelbare veranderingen in de praktijk

systemisch werken | transactionele analyse | waarden | deep democracy

afspraak maken?

Wil je meer weten over teamcoaching? Bel ons dan op 072-589 1 589 of mail ons op sterketeams@looftrainingen.nl.