Teamanalyse

Net als in de natuur kunnen teams alleen floreren wanneer zij een goede voedingsbodem hebben. Helaas gaan veel problemen in teams die niet direct aangepakt worden ondergronds en verzuren de boel. Ze verdwijnen uit het zicht en worden daardoor steeds lastiger op te lossen. Terwijl teams wel onderling gedoe en gebrekkige resultaten ervaren. Loof teamcoaches onderzoeken samen met teamleden wat er speelt en brengen de verborgen problemen weer in het zicht, zodat deze gericht aangepakt kunnen worden.

Onze teamcoaches observeren teams in actie en helpen teamleden bewust te worden waar het aan schort in de samenwerking. Ze analyseren de kansen en knelpunten voor teamontwikkeling en adviseren over een passende aanpak.

Voordelen teamanalyse

  • via vertrouwelijke gesprekken of observatie boven water halen wat er écht leeft en speelt bij de teamleden
  • teamleden zijn betrokken in het proces en delen tegen welke knelpunten in de samenwerking zij aanlopen
  • na de teamanalyse volgt een advies op maat over het vervolg die aansluit bij de praktijk

Versterk de balans in teams met de tips uit ons whitepaper

Vandaag de dag werkt het grootste gedeelte van de beroepsbevolking samen in één of meerdere teams. Zo worden we steeds meer afhankelijk van elkaar. Goede samenwerking is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed team heeft twee doelen: waarde realiseren en zorg voor het team. Deze twee doelen moeten in balans zijn. Helaas raakt deze balans vaak verstoord waardoor één van de twee doelen de overhand krijgt. Maar wat kun je doen om deze balans te herstellen? Wij hebben er een waardevol whitepaper over geschreven, die jij nu vrijblijvend kunt downloaden. Zo ga je morgen al aan de slag om je teambalans te verbeteren.

Deelnemers over Loof:

“De informatie, begeleiding en afstemming voelde vertrouwd en veilig.” – CJIB –

“We hebben stappen gemaakt in het proces en duidelijkheid gekregen waar we aan kunnen werken.” – Gemeente Hollands Kroon –

“Sessie zeer verhelderend, goede begeleiding, creëren van vertrouwen en veiligheid en combi praktische invulling, speelse oefening en theoretische achtergrond” – Tüv Nord –

Wij denken met je mee voor de ontwikkeling van jouw teams:

Thijs Paffen

Thijs Paffen

directeur & teamcoach


“Teams zijn geen vanzelfsprekendheid. Ze verdienen aandacht om te kunnen groeien. Als teamcoach daag ik groepen graag uit om kritisch naar zichzelf te kijken. Om met elkaar op zoek te gaan naar een betere balans tussen productief zijn en prettig samenwerken.”
Renate Joor

Renate Joor

projectmanager


“Iedereen heeft recht op een werkplek waar je met plezier je werk kunt doen, alleen én samen met anderen. Bij Loof heb ik een aantal jaar als trainer met diverse teams gewerkt. Nu ben ik nog steeds bezig met mijn inhoudelijke passie, maar dan voor de organisatie van al onze Sterke Teams activiteiten.”

Neem gerust contact met ons op: sterketeams@looftrainingen.nl

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze begeleidingsaanbod voor teams of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!