Bouwen aan Sterke Teams met Reflact  

De Reflact© – Human Development Tool, geeft inzicht in natuurlijke kwaliteiten van teamleden. De methodiek onderscheidt competenties die van nature bij je passen en competenties die zijn aangeleerd omdat je die nodig had om te ‘overleven’. Door het vergroten van het inzicht in de natuurlijke kwaliteiten van teamleden kan binnen een team iedereen werken aan dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen.  

Wat is Reflact?

Reflact© is een ontwikkeltool die helpt om onbewust gedrag in teamverband bespreekbaar te maken. Zo biedt inzicht in aangeleerde competenties de mogelijkheid in gesprek te gaan over bepaald aangepast gedrag. Ooit zijn deze competenties belangrijk geweest voor teamleden, maar nu kosten ze teveel energie en laten teamleden uit de bocht vliegen. Bijvoorbeeld wanneer zelfstandigheid omslaat in het weigeren om hulp te vragen binnen het team.  

De Reflact© – Human Development Tool helpt teamleden weer een duidelijk beeld te krijgen van wat van nature bij ze past. Hoe meer teamleden gebruikmaken van hun natuurlijke kracht, hoe beter ze kunnen samenwerken in een team. Zo geeft de tool het team haar natuurlijke energie terug.  

Voor wie is Reflact?

Deze tool is voor wie wil weten welke competenties in het team aanwezig zijn en hoe je de taken en verantwoordelijkheden het beste kunt verdelen op basis hiervan. Je wordt bijvoorbeeld meer geïnspireerd door iemand die van nature een visionair is, dan wanneer iemand een visie neerzet vanuit prestatiekracht. De tool leert teamleden hoe zij hun talenten in de dagelijkse praktijk meer kunnen inzetten.  

Een training start altijd met de Reflact© – meting. De meting maakt de kwaliteiten van de teamleden inzichtelijk. Deze methode onderscheidt zich door het gebruik van beelden naast tekst, waardoor een grotere aansprak wordt gedaan op het gevoel en de persoonlijke associaties van een teamlid. De tool richt zich hierdoor zowel op het cognitieve als op het onbewuste gedeelte van het brein.  

Een Reflact teamtraject bij Loof?

Voorafgaand aan een teamsessie van Loof vindt altijd een krachtige intake plaats om het ontwikkelvraagstuk van het team te bespreken.

Bouwen aan sterke teams zien wij namelijk als een gezamenlijk proces.

Met elkaar ontdekken we welke beweging de Reflact methode in gang kan zetten voor een team of organisatie. Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat gaat al goed en wat moet men loslaten?

We maken concrete afspraken zodat het team in de dagelijkse praktijk aan de slag kan met de gewenste veranderingen die voortkomen uit de training.

Dat doen we uiteraard op onze eigen wijze. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, met humor en creativiteit.

Zo maken we de persoonlijke profielen zichtbaar voor het team, door de kwadranten uit het rapport te verdelen over de vier hoeken van een zaal. Door de teamleden in de hoeken plaats te laten nemen, maken we in een oogopslag duidelijk hoe het team qua competenties opgebouwd is. Bij Loof brengen we teams in beweging! 

Versterk de balans in teams met de tips uit ons whitepaper

Vandaag de dag werkt het grootste gedeelte van de beroepsbevolking samen in één of meerdere teams. Zo worden we steeds meer afhankelijk van elkaar. Goede samenwerking is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed team heeft twee doelen: waarde realiseren en zorg voor het team. Deze twee doelen moeten in balans zijn. Helaas raakt deze balans vaak verstoord waardoor één van de twee doelen de overhand krijgt. Maar wat kun je doen om deze balans te herstellen? Wij hebben er een waardevol whitepaper over geschreven, die jij nu vrijblijvend kunt downloaden. Zo ga je morgen al aan de slag om je teambalans te verbeteren.

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze begeleidingsaanbod voor teams of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!