MBTI voor betere samenwerking

MBTI voor betere samenwerking

Samenwerken in een team. Soms werk je samen met anderen, met wie de communicatie of samenwerking niet helemaal lekker loopt. Om hiermee aan de slag te gaan is kennis van ieders persoonlijkheidstype en eigen manier van werken een nuttige hulpmiddel. De Myers-Briggs Type Indicator, afgekort MBTI, is hiervoor een goed instrument.

Bedenk maar voor jezelf: Neem je beslissingen op gevoel of rationeel? Ben je iemand die problemen oplost door erover te praten of door erover na te denken? En hoe doen je collega’s dat?
De MBTI is een vragenlijst, die is ontworpen om Carl Jungs theorie over psychologische types begrijpelijk en toepasbaar te maken in het dagelijkse leven. De resultaten van de MBTI geven aan wat ieders persoonlijkheidstype is en verschaft inzicht in ieders unieke talenten.

Vooraf vul je digitaal een vragenlijst in. Tijdens de training wordt aan de hand van opdrachten verder uitgediept wat de verschillende types zijn. Wat betekent jouw type in de praktijk, voor het team en voor jou zelf?

voor wie
Teamleden die van elkaar willen weten hoe men leiding geeft, hoe men zijn werk organiseert of hoe men met veranderingen om gaat. Als teamleden problemen hebben in de communicatie met elkaar. Teams die hun sterke en zwakke kanten willen leren kennen.

tijdsduur
1 dag training

resultaat

  • welke persoonlijkheidstypes er zijn en wat die van jou is
  • wat jouw type zegt over je bijdrage in het team, carrièremogelijkheden en leiderschapsstijl
  • waar je groeidomeinen liggen voor verdere ontwikkeling

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van  teams kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl

teamontwikkeling-trainer-geeft-uitleg