Bouwen aan Sterke Teams met ACT  

De Analytical Competence Tool, afgekort de ACT©-meting, geeft inzicht in natuurlijke kwaliteiten van teamleden. De ACT methodiek onderscheidt competenties die van nature bij je passen en competenties die zijn aangeleerd omdat je die nodig had om te ‘overleven’. Door het vergroten van het inzicht in de natuurlijke kwaliteiten van teamleden kan binnen een team iedereen werken aan dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen.  

Wat is ACT?

De ACT©-meting is een ontwikkeltool die helpt om onbewust gedrag in teamverband bespreekbaar te maken. Zo biedt inzicht in aangeleerde competenties de mogelijkheid in gesprek te gaan over bepaald aangepast gedrag. Ooit zijn deze competenties belangrijk geweest voor teamleden, maar nu kosten ze teveel energie en laten teamleden uit de bocht vliegen. Bijvoorbeeld wanneer zelfstandigheid omslaat in het weigeren om hulp te vragen binnen het team.  

De ACT meting helpt teamleden weer een duidelijk beeld te krijgen van wat van nature bij ze past. Hoe meer teamleden gebruikmaken van hun natuurlijke kracht, hoe beter ze kunnen samenwerken in een team. Zo geeft de analytical competence tool het team haar natuurlijke energie terug.  

Voor wie is ACT?

ACT is voor wie wil weten welke competenties in het team aanwezig zijn en hoe je de taken en verantwoordelijkheden het beste kunt verdelen op basis hiervan. Je wordt bijvoorbeeld meer geïnspireerd door iemand die van nature een visionair is, dan wanneer iemand een visie neerzet vanuit prestatiekracht. De Analytical Competence Tool leert teamleden hoe zij hun talenten in de dagelijkse praktijk meer kunnen inzetten.  

Een ACT training start altijd met de ACT meting. De ACT-meting maakt de kwaliteiten van de teamleden inzichtelijk. De ACT methode onderscheidt zich door het gebruik van beelden naast tekst, waardoor een grotere aansprak wordt gedaan op het gevoel en de persoonlijke associaties van een teamlid. De tool richt zich hierdoor zowel op het cognitieve als op het onbewuste gedeelte van het brein.  

Een ACT teamtraject bij Loof?

Voorafgaand aan een teamsessie van Loof vindt altijd een krachtige intake plaats om het ontwikkelvraagstuk van het team te bespreken.

Bouwen aan sterke teams zien wij namelijk als een gezamenlijk proces.

Met elkaar ontdekken we welke beweging de ACT methode in gang kan zetten voor een team of organisatie. Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat gaat al goed en wat moet men loslaten?

We maken concrete afspraken zodat het team in de dagelijkse praktijk aan de slag kan met de gewenste veranderingen die voortkomen uit de ACT training.

Dat doen we uiteraard op onze eigen wijze. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, met humor en creativiteit.

Zo maken we de persoonlijke ACT profielen zichtbaar voor het team, door de kwadranten uit het rapport te verdelen over de vier hoeken van een zaal. Door de teamleden in de hoeken plaats te laten nemen, maken we in een oogopslag duidelijk hoe het team qua competenties opgebouwd is. Bij Loof brengen we teams in beweging! 

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze teamtrainingen of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen voor jouw team. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!