waarderend veranderen

Zin in veranderen; kan dat? Ons uitgangspunt is dat je met de juiste aanpak iedereen op een positieve en waarderende wijze kan betrekken bij verandermanagement. Zin in veranderen; het kan! Een maatwerk training voor teams die willen werken vanuit zaken die al goed gaan.

Tijdens deze training verandermanagement leert het team verandering positief te benaderen vanuit het gedachtegoed van Appreciative Inquiry van David Cooperrider. De Appreciative Inquiry methode, in het Nederlands vertaald als waarderend onderzoek veranderen, is een visie op verandermanagement met een verfrissend uitgangspunt. Wanneer mensen gezamenlijk zowel op zoek gaan naar wat al wel werkt als wat ze nog willen bereiken, dan zal het gedrag zich in deze richting ontwikkelen.  Continueren, vernieuwen en transformeren zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden binnen mens, team en organisatie.

voor wie
Staat het team voor grote veranderingen? Benieuwd naar nieuwe invalshoeken. Waarderend veranderen? Niet blijven hangen in bezwaren en ‘weerstand’? Dan is de training waarderend veranderen met Appreciative Inquiry een waardevolle toevoeging. De training is bedoeld voor teams die met een frisse blik direct aan de slag wil met een eigen verandertraject en klaar zijn voor een verrassend resultaat!

tijdsduur
De training verandermanagement neemt 1 dag in beslag. In deze dag zullen wij het teams/teams alles leren over verandermanagement en de Appreciative Inquiry methode.

resultaat
Aan het einde van de training verandermanagement beschik het team in ieder geval over de volgende vaardigheden:

  • de vaardigheid om verandermanagement toe te passen en verandertrajecten te initiëren en succesvol te begeleiden vanuit waarderend perspectief;
  • kennis van een waarderende stijl van begeleiden van mensen, oftewel Appreciative Inquiry;
  • ervaring met toepassen Appreciative Inquiry op de eigen praktijk.

maatwerk
De inhoud wordt in overleg toegespitst op jullie organisatie of team. Dit geldt natuurlijk ook voor de tijdsinvestering en leerdoelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren
Bij de opbouw van trainingen werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat deelnemers actief de nieuwe inzichten gaan toepassen voor optimaal breinresultaat.

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van  teams kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl

teamontwikkeling-trainer-geeft-uitleg