ons privacybeleid in 7 principes samengevat

Hoe wij voor uw privacy zorgen:
De wet op bescherming van persoonsgegevens (de AVG) is door ons vertaald in 7 principes. Principes die samenvatten wat u van ons kunt verwachten m.b.t. het bewaken van uw privacy en uw persoonsgegevens.

  1. Ons eerste principe is heel eenvoudig; we vragen niet om onnodige persoonsgegevens. Dat voorkomt ook dat er wat mis kan gaan met de bescherming van uw persoonsgegevens. Hoe minder gegevens we registreren hoe makkelijker en prettiger dat is.
  2. Ons tweede principe is minstens zo voor de hand liggend; we delen uw persoonsgegevens niet ongevraagd met anderen. Bijvoorbeeld met mededeelnemers of samenwerkingspartijen, zoals de trainingslocatie of een trainingsacteur, en al helemaal niet met commerciële bureaus die data kopen en verkopen.
  3. Ons derde principe is misschien wat tegenstrijdig; we vergeten u graag, mits u daarom vraagt. Een belangrijk punt van de wet is dat u geregistreerde persoonsgegevens kunt opvragen en kunt laten verwijderen. Op verzoek doen we dit voor u.
  4. Ons vierde principe luidt als volgt: we geven alleen vaste medewerkers die uw gegevens nodig hebben toegang tot deze informatie. Alle data staan opgeslagen in een CRM-systeem dat op een beveiligde server draait.
  5. Ons vijfde principe is er eentje om niet te vergeten; we zorgden al goed voor uw privacy en dat blijven wij ook doen. Want ook voor de AVG was er al wetgeving die u beschermde en dat blijft. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor de Wet bescherming persoonsgegevens extra maatregelen genomen om klantgegevens te beveiligen tegen verlies en diefstal.
  6. Ons zesde principe is dat we zuinig zijn op uw mailbox. Hier geldt ‘less is more’; we sturen u per mail alleen algemene informatie over onze diensten als we denken dat dit u kan aanspreken. En Conform de Wet op de Telecommunicatie sturen wij u alleen een nieuwsbrief als u daar om gevraagd heeft en u kunt zich ten allen tijden probleemloos afmelden.
  7. Tot slot respecteren we de privacy van alle bezoekers van onze websites. We stellen bezoekers in de gelegenheid om wel of niet toestemming te geven om hun bezoekgedrag te laten registreren. Deze toestemming gebruiken we onder andere om bezoekgedrag (geanonimiseerd) te kunnen analyseren ter verbetering van onze website, maar ook om bijvoorbeeld video’s en podcast van derden (Youtube, Springcast) te kunnen afspelen.

[1] Algemene Verordening Gegevensbescherming (General Data Protection Regulation, GDPR)

Zie ook: Privacy statement Loof training en advies