Bouwen aan Sterke Teams met MBTI 

Vertrouwen teamleden eerder op hun ervaring of hun inventiviteit? Geven ze bij beslissingen voorrang aan feiten of liever aan waarden? Het antwoord op deze vragen zal per persoon verschillen. MBTI is een methode die inzicht geeft in hoe teamleden bij voorkeur communiceren, problemen oplossen en hun werkzaamheden organiseren.

Wat is MBTI?

MBTI staat voor Myers-Briggs Type Indicator. Met behulp van de antwoorden van de digitale vragenlijst, die beschikbaar is in verschillende talen, identificeert de MBTI 16 persoonlijkheidstypes. Elk type heeft zijn eigen unieke combinatie van kenmerken. Het geeft hiermee inzicht in de verschillende persoonlijkheidskenmerken van mensen en hoe deze van invloed zijn op hun interacties met anderen. Er bestaat geen goed of fout, teamleden kunnen niet zakken of slagen voor dit assessment. Ze kunnen enkel leren en groeien van de inzichten die uit de vragenlijst komen. 

Door het in kaart brengen van persoonlijkheidstypes wordt het fundament gelegd voor zowel persoonlijke groei als teamontwikkeling. MBTI biedt een flexibel kader voor het begrijpen van verschillen tussen teamleden en het benutten van de sterke punten dat ieder type bezit.  

Voor wie is MBTI?

De MBTI profielen zijn een waardevol hulpmiddel voor teamleden die willen begrijpen hoe ze in de wereld staan en hoe ze het beste kunnen functioneren in hun team en organisatie. De kennis die MBTI het team geeft kan worden toegepast op verschillende vraagstukken, zoals besluitvorming, conflictoplossing en leiderschap.

De MBTI types laten zien hoe een individu omgaat met de wereld om zich heen en geeft inzicht in motivatie. Tijdens de MBTI training wordt aan de hand van opdrachten uitgediept wat de verschillende types zijn en hoe deze van invloed zijn op zowel het teamklimaat als de teamdoelen.  

Waarom een MBTI teamtraject bij Loof?

Voorafgaand aan een teamsessie van Loof vindt altijd een krachtige intake plaats om het ontwikkelvraagstuk van het team te bespreken.

Bouwen aan sterke teams zien wij namelijk als een gezamenlijk proces.

Met elkaar ontdekken we welke beweging de MBTI in gang kan zetten voor een team of organisatie. Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat gaat al goed en wat moet men loslaten?

We maken concrete afspraken zodat het team in de dagelijkse praktijk aan de slag kan met de gewenste veranderingen.

Dat doen we uiteraard op onze eigen wijze. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, met humor en creativiteit.

Zo laten we teamleden letterlijk stappen zetten in een MBTI besluitvormingsmodel, zodat ze lijfelijk ervaren hoe de diversiteit in het team doorwerkt in de besluiten. Bij Loof brengen we teams in beweging!

Versterk de balans in teams met de tips uit ons whitepaper

Vandaag de dag werkt het grootste gedeelte van de beroepsbevolking samen in één of meerdere teams. Zo worden we steeds meer afhankelijk van elkaar. Goede samenwerking is dan ook belangrijker dan ooit. Een goed team heeft twee doelen: waarde realiseren en zorg voor het team. Deze twee doelen moeten in balans zijn. Helaas raakt deze balans vaak verstoord waardoor één van de twee doelen de overhand krijgt. Maar wat kun je doen om deze balans te herstellen? Wij hebben er een waardevol whitepaper over geschreven, die jij nu vrijblijvend kunt downloaden. Zo ga je morgen al aan de slag om je teambalans te verbeteren.

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze begeleidingsaanbod voor teams of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!

Interesse in deze training? Wellicht vind je de volgende items ook interessant