Bouwen aan Sterke Teams met Management Drives 

De methodiek van Management Drives geeft inzicht in wat iemand werkelijk waardevol vindt. Dit worden ook wel drijfveren genoemd. Drijfveren zeggen iets over motivatie, wat iemand beweegt om iets te doen of een bepaalde keuze te maken. Het geeft hiermee kennis over de kwaliteiten en valkuilen van alle teamleden. Aanvullend biedt Management Drives een teamscan, waarbij dit inzicht ook op teamniveau wordt gegeven. 

Wat is Management Drives?

Management Drives is een ontwikkeltool die wordt gebruikt voor individuen en teams. Deze tool geeft je meer inzicht in wat de drijfveren van teamleden en het team als geheel zijn. Hierdoor begrijp je beter waarom dingen op een bepaalde manier gaan in een team en waar de leden wel of geen energie van krijgen. 

Door het invullen van een vragenlijst voorafgaand aan een teamsessie wordt een persoonlijk Management Drives profiel gemaakt. Dit profiel geeft inzicht in de drijfveren van een teamlid. De drijfveren worden weergegeven in 6 verschillende kleuren. Hierdoor zijn ze makkelijk te onthouden en geven de Management Drives kleuren al snel een gemeenschappelijk taal. Voor teamleden wordt het makkelijker om over hun kwaliteiten, valkuilen en verschillen in gesprek te gaan.  

Voor wie is Management Drives?

Management Drives is geschikt voor teams die op zoek zijn naar het vergroten van de onderlinge betrokkenheid. Die teamleden willen inzetten dáár waar ze krachtig zijn. Alleen al het bespreken van de individuele profielen in het team is waardevol. De ervaring leert dat dit het onderlinge begrip versterkt. Je kunt de reactie van een ander beter plaatsen omdat je snapt ‘waar het vandaan komt’.  

Daarnaast biedt deze tool de mogelijkheid om alle individuele profielen als het ware ‘bij elkaar op te tellen’. Het resultaat is een groepsprofiel. Het profiel toont zowel de potentiële kracht van het team als ook de valkuilen. Het geeft inzicht waar het team energie van krijgt en waar het team op leegloopt. Waardevolle informatie om met elkaar over in gesprek te gaan. 

Een Management Drives teamtraject bij Loof 

Voorafgaand aan een teamsessie van Loof vindt altijd een krachtige intake plaats om het ontwikkelvraagstuk van het team te bespreken.

Bouwen aan sterke teams zien wij namelijk als een gezamenlijk proces.

Met elkaar ontdekken we welke beweging Management Drives in gang kan zetten voor een team of organisatie. Waarin wil het team zich ontwikkelen? Wat gaat al goed en wat moet men loslaten?

We maken concrete afspraken zodat het team in de dagelijkse praktijk aan de slag kan met de gewenste veranderingen.

Dat doen we uiteraard op onze eigen wijze. We onderscheiden ons door een persoonlijke aanpak, met humor en creativiteit. Een vleugje eigenwijsheid.

Zo brengen we de teamtool bijvoorbeeld tot leven, door de teamleden letterlijk in het model te laten stappen. Bij Loof brengen we teams in beweging! 

Heb je een vraag of wil je direct een op maat gemaakt voorstel?

Heb je een vraag over onze teamtrainingen of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen voor jouw team. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past!

Interesse in deze training? Wellicht vind je de volgende items ook interessant