X
Informatie rondom
het coronavirus

kwaliteiten & verschillen

Waarom is het een belangrijk factor voor een team? 

Door elkaars kwaliteiten en verschillen te leren kennen en te waarderen kan je meer uit het team halen. Teamleden kunnen elkaars kwaliteiten beter benutten en weten ook hoe ze in situaties onder druk toch in hun kracht kunnen blijven. Valkuilen en blinde vlekken worden benoemd en handvatten worden aangereikt om elkaar te helpen, waardoor een team energie krijgt van de samenwerking. 

Hoe kan een team zich op dit punt ontwikkelen? 

Tijd om het gesprek te openen over de kracht van diversiteit en het waarderen van elkaars verschillen. Bij een beginnend team kan het genoeg zijn om elkaars kwaliteiten en verschillen in kaart te brengen. Vaak is er meer nodig. Bijvoorbeeld als een team onder druk komt te staan, deadlines niet gehaald gaan worden. Dan ondersteunt Loof het teamgesprek bijvoorbeeld door teamleden aan de hand van een (digitale) vragenlijst of een aantal opdrachten die snel inzicht geven in de teamkarakteristieken. In een feest van herkenning focussen we op de voordelen én valkuilen, die het team en de teamleden met zich meebrengen én hoe je hier als team optimaal mee om kunt gaan. Het schenkt een relativerende glimlach en versoepelt de onderlinge communicatie. 

Elkaars bijsluiter en bijwerkingen leren kennen | persoonlijkheidsanalyses | drijfveren | Management Drives | voorkeursstijlen | MBTI | talenten |DISC

Welke resultaten levert het op voor het team?  
Teamleden:  
– hebben meer onderling begrip door zelfkennis  
– begrijpen hoe hun eigen voorkeurstijlen of drijfveren en die van de andere teamleden werken  
– kunnen deze inzichten koppelen aan het verbeteren van de werking van het team.   
– waarderen elkaars verschillen  
– kunnen deze inzichten direct inzetten in de omgang met teamleden, collega’s, klanten en externe relaties 

Nieuwsgierig wat Loof voor de ontwikkeling van  teams kan betekenen?

Bel of mail ons voor meer informatie. We maken graag een afspraak met een van onze trainers/adviseurs.

072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl

 

Meer voorbeelden bekijken?

Opdrachtgevers

Loof training en advies werkt voor een breed scala van klanten in allerlei sectoren. Van bekende multinationals tot kleine productiebedrijven. Van de zorgsector tot ICT. De verbindende factor is steeds teams; MT’s, afdelingsteams, OR-teams, etc.

Onze wortels liggen bij de Volkshogeschool Bergen. We kiezen een persoonlijke aanpak en dagen uit om te groeien. Verrassend en vernieuwend, met een aanpak gebaseerd op breinleren.

De afgelopen jaren werkte Loof o.a. voor teams en ondernemingsraden van: Allego, Alliander, AMC, ANWB, Arla Foods, Bammens, BASF, Bernhoven, Blijf Groep, Care Nederland, COC, CHC Helicopter, Crocs Europa, Cushman & Wakefield, Dopharma, Dyson, Enexis, Esdégé-Reigersdaal, Fox-It, Gemeente Almelo, Gemeente Den Haag, Gemeente Leiden, Gemeente Maastricht, GGD Hollands Noorden, Gist, ’s Heeren Loo Zorggroep, HMC Bronovo, IKEA, ING, Ipsos, ISD Bollenstreek, KLM, Losbergen de Boer, Manutan, Ministerie van SZW, Ministerie van VWS, Nationale Nederlanden, NIBC, Oxfam Novib, Pepsico en vele anderen.