Wat is het geheim van een succesvol team?

Lang werd gedacht dat een team succesvol is als de teamleden doen waar ze goed in zijn, zich competentiegericht kunnen ontwikkelen. Dit idee is passé. Ingehaald door de snelle tijd waar we in leven.

Maar wat maakt een team dan wel succesvol? Wat zorgt ervoor dat teamleden elkaar aanvullen en samen meer zijn dan de som der delen? Dat ze succesvol zijn, hun werkplezier vergroot wordt? Nieuwe ideeën ontstaan en innovaties plaats kunnen vinden. Het geheim ligt verscholen in de aandrijving van mensen; de intrinsieke druivensuiker, die mensen energie geeft en in een goede samenstelling zorgt voor verrassende teamprestaties.

Als teamtrainer krijg ik vaak de vraag: Hoe kan het toch dat een team niet goed functioneert? Soms zelfs met competente mensen op een passende functie en één en al goede wil? Prestaties blijven achter, teamleden voelen zich niet gezien en het (langdurig) ziekteverzuim neemt toe.

Met Management Drives zicht op drijfveren als aanjager van succes

Een zoektocht in een team komt vaak uit op het ontdekken van elkaars drijfveren. En het belang van gemotiveerd aan het werk zijn. Waar de één energie krijgt van het behalen van prestaties, loopt de ander warm voor het brainstormen over nieuwe ontwikkelingen. Weer een ander voelt de energie opborrelen bij een fijne samenwerking of juist het in detail uitwerken van een goed idee.

Echt teamwork ontstaat als het team voldoende divers is qua ‘energiebronnen’ en hier daadwerkelijk op kan drijven. Als voertuig om de échte motivatie op tafel te brengen kan Management Drives een mooie methode zijn. Middels een evidence based en makkelijk te begrijpen kleurenprofiel wordt in Management Drives duidelijk waar de teamleden en het team door gemotiveerd worden, wat energielekken zijn én hoe het team zich onder druk gaat gedragen. Een vervoersmiddel om het gesprek aangaan over motivatie en energielekken. Elkaar aansturen op wat drijft en gebruik maken van de tomeloze energie die dan ontstaat. Succes ligt voor het oprapen. Fijne samenwerking trouwens ook.

Een geheim ontrafeld? Misschien, in ieder geval energiek verder!

delen:

Meer informatie?

Neem voor informatie over onze trainingen en begeleiding contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl