trainingsbureau-loof-overleg-team

Teamontwikkeling met de ondernemingsraad

Een aantal or-leden bij elkaar is niet automatisch een sterk team. De samenstelling van een ondernemingsraad is vaak veel meer divers dan die van een gemiddeld team. Omdat je als OR de hele organisatie weerspiegelt zie je vaak grote verschillen tussen or-leden in kennis, ervaring, vaardigheden, opleidingsniveau en achtergrond. Logisch dus dat effectieve samenwerking niet altijd vanzelf gaat. 

Loof begeleidt de OR in de ontwikkeling tot een sterk team.

De opbrengst van onze teamtrainingen:

  • Inzicht in ieders kwaliteiten en unieke bijdragen
  • Versterk de krachten in het team met appreciative teambuilding
  • Verbeterde communicatie binnen het team
  • Heldere teamafspraken en organisatie van het team

Kwaliteiten in kaart

Ieder mens is anders en heeft dan ook iets anders toe te voegen aan het team. Het is daarom goed om stil te staan bij alle verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden die jullie in de OR hebben. Zo maak je optimaal gebruik van al het aanwezige talent. Daarnaast helpt inzicht in kwaliteiten en persoonlijkheden om elkaar beter te begrijpen en de samenwerking te verstevigen.

We beschikken over diverse instrumenten en modellen. Onze trainers zijn gecertificeerd voor o.a. MBTI, Belbin, Management Drives, ACT en Disc. Zo’n uitgebreid instrument creëert een gemeenschappelijke taal binnen het team waardoor je makkelijker het gesprek met elkaar aangaat. We denken graag met je mee wat voor jullie OR een passend instrument kan zijn.

medezeggenschap training

Appreciative teambuilding

Met deze benadering werken we met de al aanwezige kwaliteiten in het team. We onderzoeken wat jullie successen zijn en waar jullie kracht ligt. Vervolgens kijken we hoe je deze kracht nog meer kunt inzetten om je doelen te bereiken. Kortom: we focussen op wat goed gaat en energie geeft in plaats van ons te richten op de zaken die niet goed lopen.

Medezeggenschap OR

verbeter de communicatie

Hoe verloopt de onderlinge communicatie binnen de OR? Komt iedereen aan het woord of voeren er een paar de boventoon terwijl anderen juist stil zijn? Wij bieden je inzicht in de dynamiek van jullie team. Je herkent de (communicatie)patronen die kenmerkend zijn voor jullie groep. We reiken je concrete handvatten aan om ongewenste patronen te doorbreken en de onderlinge communicatie te verbeteren.

de organisatie van het team

Dit is de praktische kant van teamwork: hoe organiseren jullie het werk? We begeleiden jullie om tot een heldere taak- en rolverdeling te komen, verwachtingen te delen en heldere werkafspraken te maken.

Kom met ons in contact

Heb je vragen over medezeggenschap of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen voor jouw OR. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past.

online trainen met Loof

Indien wenselijk verzorgen we jullie maatwerk training online. We zetten diverse interactieve tools en werkvormen in (zowel online als offline). We zorgen voor voldoende onderbreking en ‘weg-van-het-scherm’ momenten. De ervaring leert dat op deze manier online trainen een volwaardig alternatief is voor een training op locatie. Met Loof is online trainen niet alleen efficiënt maar ook leuk en leerzaam! Lees hier meer over onze online trainingen.