X
Informatie rondom
het coronavirus

Loof blogt over medezeggenschap

Al onze blogs op een rij. Loof blogt regelmatig over medezeggenschap. Alle artikelen en blogs van onze trainers, adviseurs over teamontwikkeling en medezeggenschap.

De OR als sterk team

15 oktober 2021 – De OR als sterk team. Workshop teamontwikkeling door Loof. Lees hier meer over onze workshop op OR Live. en bekijk de handout.

Lees verder
de ondernemingsraad als onderhandelaar over arbeidsvoorwaarden

3 maart 2021 – Een ondernemingsraad die met de bestuurder gaat onderhandelen over meer onderwerpen dan in de WOR staan, moet die extra bevoegdheden vastleggen in een overeenkomst.

Lees verder
Vergroot je invloed als or-lid

23 november 2020 – Als or-lid wil je dat er serieus gekeken wordt naar jullie adviezen en initiatieven. Maar wat kun je doen wanneer je merkt dat dit niet lukt? Lees hoe je op een constructieve manier je invloed kunt vergroten.

Lees verder
Thuiswerken; zo houd je het leuk en vol

12 november 2020 – Sinds maart is de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Maar als je niet oppast staat een dag thuiswerken gelijk aan een dag zittend achter een beeldscherm doorbrengen. En dat doet iets met ons brein. Lees hier hoe je je brein frist houdt.

Lees verder
hoe je als or verstandig omgaat met je trainingsbudget

30 oktober 2020 – Blijf in deze lastige tijden als OR investeren in je samenwerking en kennis. In deze blog lees je een aantal tips hoe je als OR verstandig omgaat met je trainingsbudget.

Lees verder
verminder weerstand bij besluitvorming

26 oktober 2020 – Zodra we verbeteringen willen doorvoeren stuiten we vaak op weerstand. Dit kun je verminderen door het gebruik van Deep Democracy. In dit blog vier stappen uitgelegd die weerstand verminderen bij besluitvorming.

Lees verder
The Works Council – It does work!

10 september 2020 – Globalisation has posed us with some intriguing dynamics within organisations and the way a business is ran. The local Dutch Works Councils is subject to the same globalisation process its company goes through. Read more about these challenges.

Lees verder
Reorganisaties die geen reorganisatie mogen heten

20 augustus 2020 – Stevige wijzigingen in een organisatie, maar de bestuurder claimt dat er ‘geen sprake is van een reorganisatie’ en dus geen adviesrecht. Wat te doen? .

Lees verder
Op zoek naar duidelijkheid in bange dagen

20 april 2020 – Je bent als ondernemingsraad bezig om duidelijk te krijgen wat je wilt. Je wilt niet een olifant in een porseleinkast zijn, maar ook geen mak schaap. Dit stappenplan helpt om je positie in te nemen.

Lees verder
Positie OR in tijden van Corona

15 april 2020 – Er komt als OR veel op je af, in deze hectische tijd. Welke positie neem je in en waar moet je rekening mee houden? Hoe laat je zien dat je als OR meedenkt en naar oplossingen zoekt?

Lees verder
Nieuwe vormen van medezeggenschap

7 november 2019 – Agile, zelfsturing en participatie. Organisaties veranderen en de medezeggenschap kan natuurlijk niet achterblijven. Maar wat zijn nieuwe vormen van medezeggenschap eigenlijk en welke voordelen bieden ze?

Lees verder
Communicatie met je ‘achterban’

21 september 2018 – Verse aanbevelingen om de kracht van de OR in je organisatie te versterken door een betere communicatie met je collega’s. Artikel in OR Magazine van september 2018.

Lees verder
Vertrouwen in de toekomst van medezeggenschap

21 juli 2018 – We zouden het al bijna weer vergeten, maar het huidige kabinet hanteert als motto: vertrouwen in de toekomst. De wereld verandert en de OR moet daarin mee.

Lees verder
thuiskomen op kantoor

15 februari 2018 – We zijn gewend geraakt aan werken in de huiselijke omgeving. Andersom is minder normaal. Wat gebeurt er als je thuis bent op je werk?

Lees verder
Verslaafd aan de bestuurder

1 september 2017 – De meeste ondernemingsraden besteden veel tijd aan het overleg met hun bestuurder. Hoe slim is dat?

Lees verder
Kritisch kiezen

23 mei 2017 – De OR van een gemeente in Noord-Holland wilde graag in gesprek met collega’s over een belangrijk thema: willen we een kleine, zelfstandige gemeente blijven of gaan we fuseren met een andere buurgemeente.

Lees verder