teamontwikkeling, teamcoaching

Verdieping voor ervaren OR’s

Thema’s voor verdieping. Een OR blijft zich ontwikkelen en verdiepen. Suggesties voor maatwerk trainingen voor ervaren OR’s.
Een succesvolle OR heeft niet alleen kennis van haar rechten en plichten maar weet ook hoe je daar in de praktijk gebruik van maakt. Effectieve OR-leden weten hoe zij met hun communicatie en gedrag van invloed kunnen zijn. Met Loof ontwikkel je essentiële vaardigheden voor succesvolle medezeggenschap. Doorgroeien als groep en als OR-lid.
Hieronder zie je de thema’s die het meest gevraagd worden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw OR te bespreken.

De opbrengst van onze teamtrainingen:

  • Verdieping van je medezeggenschapsvaardigheden
  • Concrete tools om je invloed te vergroten
  • Constructieve samenwerking met je bestuurder
  • Inzicht in je persoonlijke stijl van communicatie en het effect daarvan op anderen
  • Effectieve vergaderingen
OR sparren met een trainer

invloedrijk communiceren

Als OR wil je invloed uitoefenen op het beleid van de bestuurder. Een van je belangrijkste instrumenten daarbij is je eigen gedrag en communicatie. Ontdek wat jullie persoonlijke stijl van beïnvloeden is en ontdek wat het effect van die stijl is op de ander. We bieden je handvatten om de gespreksdynamiek te beïnvloeden om zo een constructieve samenwerking te bevorderen. Je leert om effectiever te communiceren waardoor je beter in staat bent je doelen te bereiken.

OR en financiën: financieel expert

succesvol omgaan met je bestuurder

Je wilt als OR positief kritisch meedenken en tegelijkertijd een constructieve samenwerking met je bestuurder. Hoe combineer je dit? Hoe kun je je doelen bereiken én niet in conflict raken met elkaar? En wat doe je wanneer iemand emotioneel of persoonlijk reageert? Met behulp van diverse tools krijg je meer inzicht in de factoren die wel én niet helpen in de interactie met je bestuurder. Dit biedt je handvatten voor succesvol contact met je bestuurder waardoor de invloed van de OR kan groeien.

Invloed vergroten

onderhandelen

Zorg dat je goed voorbereid aanschuift aan de onderhandelingstafel. We nemen je mee in de belangrijkste principes van het onderhandelen. Je leert hoe je op een logische manier helder je argument opbouwt. Daarbij kijken we ook hoe je goed kunt blijven afstemmen op je gesprekspartners. Uiteraard nemen we veel tijd om in te zoomen op jullie praktijk.

vaardig vergaderen

Vaak wordt veel OR-tijd besteedt aan vergaderen. Zou dat ook anders kunnen? Hoe organiseer je een effectief overleg dat minder tijd kost en waar heldere besluiten worden genomen? Hoe faciliteer je een levendige discussie zonder dat mensen door elkaar heen praten? Wij trainen ondernemingsraden in vaardig vergaderen. Minder tijd, heldere besluitvorming, iedereen betrokken. Ontdek hoe leuk én efficiënt een OR-overleg kan zijn. Ook online!

Kom met ons in contact

Heb je vragen over medezeggenschap of wil je direct een passend voorstel voor jouw situatie aanvragen? Dat kan! Loof staat voor je klaar met een hulplijn die je kunt bellen voor korte, inhoudelijke vragen voor jouw OR. Wil je liever direct een voorstel ontvangen, zodat we je een advies op maat kunnen geven? Ook dat is mogelijk. Kies de optie die het beste bij jou past.

online trainen met Loof

Indien wenselijk verzorgen we jullie maatwerk training online. We zetten diverse interactieve tools en werkvormen in (zowel online als offline). We zorgen voor voldoende onderbreking en ‘weg-van-het-scherm’ momenten. De ervaring leert dat op deze manier online trainen een volwaardig alternatief is voor een training op locatie. Met Loof is online trainen niet alleen efficiënt maar ook leuk en leerzaam! Lees hier meer over onze online trainingen.