Webinar: onderhandelen over arbeidsvoorwaarden

4 februari 2021

onderhandelen over arbeidsvoorwaarden binnen de juridische en wettelijke kaders

Bij Loof horen we steeds vaker dat een OR wordt gevraagd om in te stappen als gesprekspartij voor de arbeidsvoorwaarden. We krijgen vragen als:

  • onze directeur wil liever met ons als OR onderhandelen dan een vakbond
  • we komen er niet uit met de directeur
  • mogen we onderhandelen over de reiskosten?
  • de directeur wil met ons over het sociaal plan aan tafel, mag dat?

Aanleiding genoeg om een webinar over deze onderwerpen te geven.

Terugkijken?

Ben je als lid van de OR en benieuwd naar de (on)mogelijkheden van jullie rol bij onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden, kijk dan het webinar terug. We geven je handvatten om op te letten voor met name de juridische en wettelijke kaders die in dit soort situaties een rol spelen. Niets vervelender als later blijkt dat de gemaakte afspraken niet geld zijn omdat dit buiten de wettelijke kaders van de OR valt.

or-aantrekkelijke-medezeggenschap-geef-elkaar-de-hand

Wanneer past de OR als gesprekspartij bij onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden en wat zijn belangrijke randvoorwaarden? En hoe zit dat dan met de vakbond? Een kort webinar over een taai onderwerp in een veranderend polderland. 

Bekijk het webinar onderhandelen over arbeidsvoorwaarden

Bekijk hier de hand-out over het webinar.

we komen graag met je in contact

Benieuwd wat Loof voor jullie OR kan betekenen? Plan nu een gratis afspraak in met een van de Loof trainers. We zijn benieuwd naar het verhaal van jullie OR en denken graag met je mee over een passende training. Na een gesprek met (een deel van) de OR maken we een vrijblijvend aanbod voor een maatwerk training voor jullie OR.

Wil je meer informatie? We staan je graag persoonlijk te woord, mailen kan natuurlijk ook: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.