Webinar rol OR bij pensioenakkoord en verzuim

Wat is de status van het pensioen-akkoord? Zijn er veranderingen waar je rekening mee moet houden? En hoe kun je bijdragen aan beter verzuimmanagement. Onderwerpen die aan bod kwamen in ons Webinar rol OR bij pensioenakkoord en verzuimvan 7 juli 2022.

nederlands-pensioen-instituut-robert-vrasdonk

Robert Vrasdonk

Edwin Vonk

Wat waren ook alweer de wijzigingen waarop de OR in actie diende te komen en hoe staan deze ervoor? Gaat de overheid de geplande ingangsdatum halen? Robert Vrasdonk van het Nederlands Pensioen Instituut gaf hierbij een update over deze lastige materie. Want nog steeds moet elke pensioenregeling aangepast worden. 

Daarnaast vertelde Edwin Vonk van het Nederlands WIA Instituut met een frisse en praktische blik hoe verzuimmanagement tastbaar te maken is voor de OR. Hoge werkdruk en meer oudere werknemers zijn o.a. thema’s die ook de OR raken. Middels Grip & Regie op de hele verzuimketen en het centraal stellen van de medewerker beïnvloedt dit het ziekteverzuim positief. 

Terugkijken?

Wat is de agenda voor invoering van het pensioenakkoord? Welke rol heb je als OR wel of niet? Bekijk de webinars met een Chrome-browser voor het beste resultaat (kopieer de link).

Bekijk het OR-webinar over het pensioenakkoord

Bekijk hier de hand-out van het webinar