Trainersopleiding medezeggenschap

Trainersopleiding gericht op medezeggenschap

Goed voorbereid ondernemingsraden kunnen trainen
Extra specialisme voor ZZP-ers
Zomertraining op 6 en 7 juli

? Ben jij een trainer op zoek naar nieuw werkveld
? Nieuwsgierig naar de wereld van medezeggenschap
? Al werkzaam als ZZP-trainer of opleider in een organisatie
! Dan is deze zomer tweedaagse training mogelijk wat voor jou

trainer medezeggenschap?

Het vak van medezeggenschapstrainer is een interessant vak voor trainers die gewend zijn trainingen te geven aan teams in organisaties. Het vraagt een gedegen kennis van wettelijke spelregels, maar ook van de verhoudingen en samenwerking in moderne medezeggenschap. Wil je je als ZZP’er de stap maken naar het zelfstandige MZ trainerschap of werken voor een gerenommeerd bureau? Dan biedt deze opleiding een stevige basis om als MZ trainer aan de slag te gaan. Je krijgt een kijkje in de keuken bij ons bureau. Nadere kennismaking niet uitgesloten; we zijn nog op zoek naar uitbreiding van onze kring met associates. Deze tweedaagse is een mooie gelegenheid nader kennis te maken met elkaar. Je maakt sowieso kennis met collega trainers, waarmee je je netwerk vergroot. Altijd handig om ervaringen en contacten te kunnen uitwisselen. En mogelijk zelfs aanleiding om een waardevolle intervisiegroep te starten. Het is tot slot een goede voorbereiding op een eventuele certificering als medezeggenschapstrainer bij SCOOR-RMZO.

wie organiseert deze training?

Loof training en advies een middelgroot training- en adviesbureau op het gebied van medezeggenschap en teamontwikkeling. Wij gaan voor aantrekkelijke medezeggenschap. Ondernemingsraden waar je bij wilt horen. Teams die met uitdagende projecten hun organisatie prikkelen en verbeteren. Die zelfstandig en slim doelen bereiken.
Organisaties veranderen in hoog tempo. Vertrouwen, online werken, duurzaamheid en flexibiliteit zijn nieuwe thema’s. Thema’s die vragen om een andere mindset, een andere manier van werken. Dit geldt voor bestuurders maar ook voor de OR. Dat vereist soms pionierswerk en het experimenteren met vernieuwing. Loof begeleidt ondernemingsraden op dit pad. Onze filosofie en inzichten delen wij graag in deze basisopleiding voor potentiële medezeggenschapstrainers. Loof is zowel SCOOR-RMZO als ISO gecertificeerd, dat geeft vertrouwen in onze kennis en werkwijze.

voor wie

Deze training is geschikt voor trainers met een HBO-opleiding en minimaal twee jaar ervaring als trainer/adviseur. Ben je op zoek naar kennis over medezeggenschap en hoe je een maatwerktraining kunt opbouwen voor een (startende) OR. Dan is deze training iets voor jou.

tijdsduur

De training duurt twee dagen. Ter voorbereiding op de training volg je een uitgebreide e-learning en lees je een door ons samengestelde reader.

resultaat
  • Je bent als trainer in staat om een Basis (W)OR tweedaagse te geven.
  • Je leert de basiskennis van de WOR, de belangrijkste rechten en hoe de OR die kan toepassen.
  • OR-rollen en -taken.
  • Je krijgt inzicht in hoe je de leervraag van een OR vertaalt in een aantrekkelijk programma met basis modules van een OR-maatwerktraining.
  • Je leert hoe je een e-learning kunt inzetten.
  • Je doet kennis op aan de hand van praktijk voorbeelden.
  • Juridische achtergrond van een gerenommeerde advocaat gespecialiseerd in de WOR.
  • Basis voor registratie MZ-opleider bij SCOOR-RMZO het keurmerk voor medezeggenschaptrainers en -bureaus.
  • Mogelijkheid intervisiegroep te starten met mededeelnemers (ook vereist voor accreditatie bij SCOOR-RMZO). 
  • Bij een gebleken ‘klik’ is er de mogelijkheid om toe te treden tot het netwerk van Loof associates.
wat gaan we doen

We wisselen theorie af met oefeningen zodat je gelijk praktijkervaring op kunt doen. We gaan aan de slag met de kennis en inzichten uit de e-learning en de reader. Aan de hand van concrete casussen oefenen we hoe je een OR kunt trainen op effectieve communicatie met de achterban en de bestuurder.

Medezeggenschap welke meer omvat dan alleen kennis over de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Een ondernemingsraad is goed op weg als zij oog heeft voor de belangen van medewerkers én organisatie, hiermee kan omgaan en haar eigen positie inneemt. Dit vraagt voor een ondernemingsraad onder meer om goede samenwerking, effectieve besluitvorming, efficiënte gespreksvoering, ontwikkeling van het team en kennis over wat er speelt bij de achterban.

In deze training leren we om ondernemingsraden te trainen in de basis van de WOR met creatieve en speelse werkvormen en praktijkopdrachten waarmee wij OR leden uitdagen om zelf aan de slag te gaan en nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden meteen te gebruiken in de praktijk. 

breinleren

We gebruiken de laatste neuro-wetenschappelijke inzichten om onze trainingen af te stemmen op ‘hoe ons brein leert’. We bouwen onze programma’s op aan de hand van 6 breinprincipes: focus, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk, emotie en herhalen. Dit verhoogt het leerrendement en leidt bovendien tot een praktische én plezierige manier van trainen.

trainingsdata en locatie

Deze speciale zomertraining vindt plaats op donderdag 6 en vrijdag 7 juli. De training vindt plaats in Bergen (NH).

investering

De investering in deze zomertraining bedraagt: € 910,- . Dit bedrag is opgebouwd uit € 800,- voor opleiding, inclusief e-learning en e-reader en
€ 110,- kosten voor arrangement (koffie, thee & lunches). Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw, arrangementsprijs is inclusief btw.

STAP-vergoeding

Voor deze opleidingskosten kan een STAP-vergoeding worden aangevraagd (volgende periode start 2 juli).

meer info

Wil je meer informatie? We staan je graag persoonlijk te woord, vraag naar Ellen Heijn of Mark Zwijnenburg: 072 589 1 589. Mailen kan natuurlijk ook: trainersopleiding.

Nu inschrijven

Hier vind je het inschrijfformulier voor deze training. De benodigde informatie voor STAP, sturen we per mail op, na inschrijving.