Trainersopleiding medezeggenschap

Trainersopleiding gericht op medezeggenschap

Als ZZP’er goed voorbereid ondernemingsraden trainen?
Op 29 en 31 augustus geeft Loof de trainersopleiding Medezeggenschap

trainer medezeggenschap worden?

Het vak van medezeggenschapstrainer is een interessant vak voor trainers die gewend zijn trainingen te geven aan teams in organisaties. Het vraagt een gedegen kennis van wettelijke spelregels, maar ook van de verhoudingen en samenwerking in moderne medezeggenschap. Wil je als ZZP’er de stap maken naar het zelfstandige MZ trainerschap en/of werken voor een gerenommeerd bureau? Dan biedt deze opleiding een stevige basis om als MZ trainer aan de slag te gaan. En je krijgt een kijkje in de keuken bij ons bureau gespecialiseerd in moderne MZ. Tijdens deze tweedaagse ontmoet je de trainers van Loof en je maakt kennis met collega trainers, waarmee je je eigen netwerk vergroot. De kennis borgen we door intervisie en regelmatige bijscholing. De opleiding is tevens een goede voorbereiding op certificering als medezeggenschapstrainer bij SCOOR-RMZO.

wie organiseert deze training?

Loof training en advies een middelgroot training- en adviesbureau op het gebied van medezeggenschap en teamontwikkeling. Wij gaan voor aantrekkelijke medezeggenschap. Ondernemingsraden waar je bij wilt horen. Teams die met uitdagende projecten hun organisatie prikkelen en verbeteren. Die zelfstandig en slim doelen bereiken.

Organisaties veranderen in hoog tempo. Vertrouwen, online werken, duurzaamheid, internationalisering en flexibiliteit zijn nieuwe thema’s. Thema’s die vragen om een andere mindset, een andere manier van werken. Dit geldt voor bestuurders maar ook voor de OR. Dat vereist soms pionierswerk en het experimenteren met vernieuwing. Loof begeleidt ondernemingsraden op dit pad. Onze filosofie en inzichten delen wij graag in deze basisopleiding voor potentiële medezeggenschapstrainers. Loof is zowel SCOOR-RMZO als ISO gecertificeerd, onze kennis en werkwijze zijn hiermee gewaarborgd.

voor wie

Deze training is geschikt voor trainers met een hbo-opleiding en minimaal twee jaar ervaring als trainer/adviseur. Ben je op zoek naar kennis over medezeggenschap en hoe je een maatwerktraining kunt opbouwen voor een (startende) OR. Dan is deze training iets voor jou.

tijdsduur en locatie

De training duurt twee dagen. Deze speciale zomertraining vindt plaats op dinsdag 29 en donderdag 31 augustus 2023. De training vindt plaats in Bergen (NH). Ter voorbereiding op de training volg je een uitgebreide e-learning en je ontvangt de Loof reader ‘Medezeggenschap de basis’.

Trainersopleiding medezeggenschap
wat gaan we doen

We wisselen theorie af met oefeningen zodat je gelijk praktijkervaring op kunt doen. We gaan aan de slag met de kennis en inzichten uit de e-learning en de reader. Aan de hand van concrete casussen oefenen we hoe je een OR kunt trainen op effectieve communicatie met de achterban en de bestuurder.

Medezeggenschap vergt meer dan alleen kennis van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR). Een ondernemingsraad is goed op weg als zij oog heeft voor de belangen van medewerkers én organisatie, hiermee kan omgaan en haar eigen positie inneemt. Dit vraagt voor een ondernemingsraad onder meer om goede samenwerking, effectieve besluitvorming, efficiënte gespreksvoering, ontwikkeling van het team en kennis over wat er speelt bij de achterban.

In deze training leren we om ondernemingsraden te trainen in de basis van de WOR met creatieve en speelse werkvormen en praktijkopdrachten waarmee wij OR leden uitdagen om zelf aan de slag te gaan en nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden meteen te gebruiken in de praktijk. 

resultaat
  • Je bent als trainer in staat om een Basis (W)OR tweedaagse te geven. 
  • Je leert de basiskennis van de WOR, de belangrijkste rechten en hoe de OR die kan toepassen. 
  • Je leert over de OR-rollen en -taken. 
  • Je krijgt inzicht in hoe je de leervraag van een OR vertaalt in een aantrekkelijk programma met basis modules van een OR-maatwerktraining. 
  • Je leert hoe je een e-learning kunt inzetten. 
  • Je doet kennis op aan de hand van praktijk voorbeelden.
  • Je krijgt een kijkje in de keuken van een gerenommeerde advocaat gespecialiseerd in de WOR, hij neemt je mee in de juridische achtergrond. 
  • Je legt de basis voor registratie MZ-opleider bij SCOOR-RMZO het keurmerk voor medezeggenschaptrainers en -bureaus. 
  • Loof biedt de mogelijkheid een intervisiegroep te starten met mededeelnemers (ook vereist voor accreditatie bij SCOOR-RMZO).  
  • Bij gebleken geschiktheid is het mogelijk om toe te treden tot het netwerk van Loof associates.
breinleren

We gebruiken de laatste neuro-wetenschappelijke inzichten om onze trainingen af te stemmen op ‘hoe ons brein leert’. We bouwen onze programma’s op aan de hand van 6 breinprincipes: focus, voortbouwen, creatie, zintuiglijk rijk, emotie en herhalen. Dit verhoogt het leerrendement en leidt bovendien tot een praktische én plezierige manier van trainen.

investering

De investering in deze zomertraining bedraagt € 710,-. De prijs is inclusief e-learning, reader en verblijfsarrangement (koffie/thee en lunches). Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw, arrangementsprijs is inclusief btw.

meer info

Wil je meer informatie? We staan je graag persoonlijk te woord, vraag naar Ellen Heijn of Mark Zwijnenburg: 072 589 1 589. Mailen kan natuurlijk ook: trainersopleiding.