Communicatie met collega’s

– Trainingen rondom communicatie met collega’s –

Echte medezeggenschap bereik je niet binnen de muren van de vergaderzaal. Wel door in contact te zijn met collega’s. Communicatie met collega’s. Wanneer de OR zich laat voeden door verschillende meningen en vanuit verschillende perspectieven wordt medezeggenschap relevant.

Hierdoor kun je een unieke rol vervullen en punten inbrengen die voor het management vaak verborgen blijven. Wat gebeurt er on-stage en wat off-stage?

In contact zijn; communiceren met bestuurder en collega’s

We werken bij als het gaat om communicatie met collega’s o.a. met de volgende modules:

  • Netwerken in de organisatie: doordringen in de haarvaten van de organisatie, luisteren wat er leeft en vragen wat er speelt.
  • Verbinding maken: beheersen van de kunst van goede vragen stellen en vanuit een nieuwsgierige houding waardevolle gesprekken voeren.
  • Communicatieplan: het opzetten van een plan voor het informeren en raadplegen van collega’s, zowel digitaal als direct.
  • Het net ophalen: leren werken met panels, participanten en bijeenkomsten.
  • Conflicthantering: wat te doen met contact in tijden van een conflict.

Loof begeleidt OR-teams in hun doel om van waarde te zijn voor de organisatie en collega’s. Bij het leren maken we graag gebruik van verschillende vormen en meerdere momenten van leren. Denk aan een combinatie van gezamenlijke trainingssessies en coaching in de eigen praktijk, gecombineerd met e-learning. Dit omdat elke leervraag een andere aanpak en volgorde vereist. De hierboven genoemde modules zijn voorbeelden van thema’s die tijdens een maatwerk training aan bod kunnen komen.

Trainingen communicatie met collega’s; ook online

De praktijk leert dat bijna alle team- en medezeggenschapstrainingen online en in hybride vorm plaats kunnen vinden. Onze ervaringen en die van onze opdrachtgevers en deelnemers zijn zeer positief; de mogelijkheden om zo te leren zijn gevarieerd. We overleggen graag met elkaar over de mogelijkheden. Bel gerust voor een afspraak 072-589 1 589 of mail bureau@looftrainingen.nl. Zie ook  online trainen en onze keuzehulp.

voorbeelden maatwerk | individuele trainingen | adviesrecht

ook interessant:

Nieuwsgierig naar onze brochure? Vraag deze hier aan.

Op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Of bel/mail ons voor meer informatie of een kennismakingsafspraak: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl.

sidebar maatwerk trainingen

 

Nieuwsgierig naar ons aanbod voor individuele OR-leden? Kijk naar ons aanbod in open inschrijving.

Wat past bij de opleidingswensen van jullie OR? Blader door onze voorbeelden van maatwerk trainingen.