DB – basis op orde

Voor startende voorzitters en secretarissen die de grondbeginselen van het DB-werk willen leren bij de start van hun zittingstermijn

Het dagelijks bestuur organiseert het werk van de ondernemingsraad. Daarom is het belangrijk dat de basis op orde is. Het DB zorgt voor een goed lopende vergadering. Vergaderingen waarbij OR-leden zich uitgedaagd en uitgenodigd voelen om hun bijdrage te leveren. Maar hoe organiseer je dit? De training ‘basis op orde’ helpt jullie hierbij.

Tijdens deze training krijg je inzicht in de onderlinge rolverdeling. We nemen jullie mee in een reeks van tools om elkaar aan te vullen en te versterken. Zo sta je sterker in je rol als DB en kun je de OR goed faciliteren.

 • Opbrengst van de training is: 
  – kennen van de belangrijkste rollen en taken binnen het dagelijks bestuur
  – bespreken van elkaars kwaliteiten en die koppelen aan beide rollen, zodat jullie elkaar aanvullen en versterken
  – voorbereiden en leiden van energieke vergaderingen
  – weten hoe je de vertrouwensband met de bestuurder opbouwt
  – leren van andere ondernemingsraden door het voorleggen van lastige situaties uit jullie eigen praktijk

Het draait om het analyseren van jullie eigen praktijk en het maken van concrete plannen om die te verbeteren. De begeleiding van een ervaren trainer zorgt voor direct toepasbare tips en tricks. Natuurlijk wisselen jullie ervaringen uit. Onze ervaring leert dat deelnemers heel veel leren van elkaars verhalen, knelpunten en oplossingen.

Opgebouwd volgens de principes van Loof Breinleren
Bij de opbouw van deze training werken we vanuit de principes van Loof Breinleren. We zorgen voor focus, herhalen de stof en zorgen dat je actief de nieuwe inzichten gaat toepassen voor optimaal resultaat.

Is dit iets voor jou?
Deze training is geschikt voor beginnende voorzitters en secretarissen. Zoek je verdieping? Kijk dan naar onze trainingen vernieuwende medezeggenschap of anders overleggen en betere besluiten nemen.

Tijdsduur
Eendaagse training van twee dagdelen.

Investering per deelnemer
– op locatie € 475,-
De prijs is inclusief module e-learning, hand-out en het verblijfsarrangement.

medezeggenschapondernemingsraadtraining dagelijks bestuurtraining dbtraining secretaristraining voorzitter

Inschrijven

29 augustus 2024
omgeving Utrecht
Geen plekken beschikbaar
26 september 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven
3 december 2024
omgeving Utrecht
Inschrijven

Meer weten?

Neem voor informatie over onze individuele trainingen medezeggenschap contact op met ons bureau: 072 589 1 589 | bureau@looftrainingen.nl